راه ترقی
دست خالی اصلاح طلبان برای 1400
يکشنبه 19 ارديبهشت 1400 - 04:02:38
راه ترقی - جهان /متن پیش رو در جهان منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو با دست‌های خالی به میدان می‌آیند. راهبرد پر سر و صدای آنها در دولت روحانی نه تنها پاسخگو نبوده است بلکه حالا مشکلات زیادی را به کشور تحمیل کرده است. از سوی دیگر نفراتی که این جریان سیاسی در دولت روحانی داشت امروز به عنوان کاندیداهای ریاست جمهوری قد علم کرده اند که این موضوع هم نشان دهنده تکرار دولت حاضر است.
اخیرا 14 اصلاح طلب برای انتخابات ریاست جمهوری از سوی این جریان سیاسی معرفی شده اند که بررسی سوابق و عملکرد هر یک از این افراد می تواند نشان دهد که این جریان سیاسی تا چه میزان برای آینده کشور برنامه داشته و می تواند مشکلاتی که این روزها خصوصا در حوزه اقتصادی تلنبار شده است را رفع و رجوع کند.
این 14 نفر عبارتند از چند نماینده مجالس گذشته، چند نفر از اعضای دولت که برخی از آنها از دولت جدا شده اند. برخی از محکومان و متهمان امنیتی. وزرایی که عملکرد آنها بحث برانگیز بوده است و از سوی دیگر برخی از شخصیت ها و فعالان حزبی جناحی اصلاحات.
در ادامه کاندیداهای احتمالی اصلاحات را در قالب این گروه‌ها بررسی می کنیم.
نمایندگان اصلاح طلبی که احتمال کاندیداتوری آنها وجود دارد:‌ «محمدرضا عارف» رئیس فراکسیون امید از شاخص ترین چهره‌های این جناح سیاسی است که در مجلس گذشته بارها به عنوان رقیب «علی لاریجانی» مطرح شد اما نتوانست بر رقیب خود قائق آید. در درون جریان اصلاحات انتقادات بسیاری به وی شده است و او را «مرد سکوت اصلاحات»‌می خوانند و تا به چند هفته پیش نیز این انتقادات ادامه یافته است. «مسعود پزشکیان» نیز از جمله نمایندگانی است که به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی معرفی می شود. پزشکیان هم که به عنوان نائب رئیس مجلس گذشته فعالیت می کرد چندان کارنامه مطلوبی از خود به جای نگذاشته و حتی توسط اصلاح طلبان نیز برای رسیدن به کاندیداتوری مورد وفاق قرار نگرفته است. پس از این دو چهره اصلاح طلب افرادی چون «مصطفی کواکبیان»‌و «محمود صادقی» ‌از نمایندگان پرحاشیه مجالس گذشته به عنوان کاندیدای احتمالی یاد می شود که نگاهی به عملکرد این دو نشان می دهد که خود جریان اصلاحات نیز نسبت به اینکه آنان را در این سطح کاندیدا کند، شدیدا امتناع دارد.
محکومان امنیتی و متهمان: «مصطفی تاج زاده» از جمله محکومان و فعالان فتنه های گذشته است که این روزها به عنوان نامزد رسمی خود را معرفی کرده است. حضور وی با توجه به همه این محکومیت ها یک تلقی را در میان کارشناسان پررنگ کرده است که تاجزاده سعی دارد در این حوزه با عنوان کاندیداتوری خودنمایی سیاسی کند. جالب است که «حسین مرعشی» سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی از جانب وی عنوان کرده است که او 99 درصد می داند که رد صلاحیت خواهد شد.
همچنین «شهیندخت مولاوردی» زمانی به عنوان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری فعالیت می کرد. وی نیز پرونده‌ای در مراکز قضائی دارد و به این موضوع متهم شده که اطلاعات داخلی کشورمان خصوصا در حوزه زنان را به خارج از کشور داده است و مرحوم «فاطمه رهبر» از این موضوع به عنوان «برجام زنانه» یاد کرده است.
دولتی های ناکارآمد:‌ دسته سومی که در این لیست 14 نفره گنجانیده شده اند، وزرا و از اعضای کابینه دولت روحانی هستند که برخی تا انتها دولت را همراهی می کنند. «سید عباسی آخوندی» از جمله این افراد است که عملکرد وی در وزارت راه و شهرسازی آنقدر حاشیه ساز شد و حملات وی به مسکن مهر آنقدر جنجالی گشت که پس از استعفای اجباری او افکارعمومی در فضای مجازی خواستار محاکمه وی با عنوان « ترک فعل مدیریتی» شدند. «محمد شریعتمداری» از جمله وزرای اصلاح طلب دیگر دولت است که کاندیداتوری اش مطرح شده است. وی که در دو وزارتخانه کار و رفاه و صمت در دولت روحانی حضور داشته کارنامه کاری مطلوبی از خود بجای نگذاشته است. «محمد جواد ظریف» که این روزها فایل صوتی اش جنجالی شده از جمله وزرای دیگر دولت است که در حوزه برجام و توافقات سیاسی با غرب تلاش‌هایی انجام داد اما حاصل این اقدامات معطل شدن 8 ساله ایران در این زمینه‌ها بوده است.وی بارها استعفا داده است و مهمترین استعفای ظریف نیز در زمان حضور بشاراسد در ایران بود که جشن پیروزی مقاومت بر داعش و تروریسیم بین المللی را تحت تاثیر قرار داد. «اسحاق جهانگیری» معاون اول روحانی که در این دولت همواره حضور داشته نیز از جمله کاندیداهای مطرح اصلاحات است. جمله معروف وی که حتی نمی تواند منشی خود را تغییر دهد در دولت دوازدهم ماندگار شد. جهانگیری یار پوششی روحانی در انتخابات سال 96 بود اما بعدها عنوان کرد که اختیاری در دولت ندارد اما با این حال تا به انتها با دولت روحانی مانده است.
اصلاح طلبان حزبی و جناحی و اعضای شورای شهر تهران:‌ دسته چهارم از این لیست 14 نفره افرادی هستند که یا در شورای شهر حضور داشته اند یا اینکه در فضای سیاسی کشور در محدوده جناح اصلاحات فعالیت کرده اند. «محسن هاشمی» از جمله شاخص ترین این افراد است که عملکرد وی در شورای شهر پنجم نمایان است و وی بارها گفته است مگر اینکه فردی گول بخورد یا دیوانه باشد که کاندیدای ریاست جمهوری شود. افراد دیگری از جمله «صادق خرازی» نیز در محدوده احزاب سیاسی اصلاحات فعالیت کرده اند و افرادی همچون «محمد صدر» و « زهرا شجاعی» نیز در همین حیطه می گنجند. با این اوصاف اصلاحات با این 14 نفر تمام دارایی خود را رو کرده است و از این رو برخی عنوان می کنند به همین خاطر است که برخی از احزاب از جمله کارگزارانی ها به دنبال پیدا کردن کاندیدای اجاره دیگری هستند. هر چند کاندیدای اجاره ای نیز نمی تواند موضوع ریزش اعتبار اصلاحات را با عملکرد چنین افرادی رفع و رجوع کند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/259997/دست-خالی-اصلاح-طلبان-برای-1400
بستن   چاپ