راه ترقی
بررسی شیائومی می 10 تی
سه شنبه 21 ارديبهشت 1400 - 10:45:36
راه ترقی -

یکی از معضلات خرید گوشی شیائومی ، تنوع خیلی زیاد و گیج‌کننده‌ی گوشی‌های این شرکت چینی است. شیائومی هر چند ماه یک‌بار، تعداد زیادی گوشی با پسوندهای مختلف را معرفی می‌کند؛ موضوعی که حق انتخاب ما را به‌عنوان کاربر افزایش می‌دهد، ولی در سمت دیگر، پیدا کردن مدل مناسب را سخت‌تر می‌کند. شیائومی چند ماه پس از معرفی برخی از گوشی‌های خود که معمولا شامل مدل‌های پرچم‌دار می‌شود، مدل متفاوتی از آن‌ها را با امکانات کم‌وبیش مشابه، قیمتی به‌مراتب کمتر و با پسوند «T» وارد بازار می‌کند. بدین‌صورت، کاربرانی که توان خرید گوشی‌های پرچم‌دار را ندارند، می‌توانند چند ماه بعد، لذت استفاده از گوشی پرچم‌دار نسل قبل را با قیمت خیلی کمتری تجربه کنند. شاید بهترین مثال برای پسوند «T»، مدل Mi 9T باشد. تقریبا دو سال پیش و درحالی‌که شیائومی با سرعت زیادی در حال افزایش سهم خود در بازار گوشی‌های هوشمند بود، نسخه‌ای متفاوتی از گوشی می 9 را با طراحی متفاوت و با پسوند «تی» وارد بازار کرد. استقبال و بازخورد کاربران از شیائومی می 9 تی به‌قدری خوب بود که شیائومی مجاب شد تا این سری را ادامه دهد.
‌ حال شیائومی هشت ماه پس از معرفی پرچم‌دار سال 2020 خود یعنی مدل می 10 ، پسوند «تی» را به آخر نام این گوشی اضافه و از می 10 تی رونمایی کرد. همان‌طور که گفتیم، مدل‌های با پسوند «تی»، اکثر امکانات پرچم‌دار قبلی را با قیمتی کمتر ارائه می‌دهند و می 10 تی از این موضوع مستثنا نیست. می 10 تی از نظر قیمت (دلاری)، چیزی حدود 40 درصد از می 10 ارزان‌تر است، ولی اکثر امکانات آن مثل تراشه فوق‌العاده قدرتمند اسنپدراگون 865 ، نمایشگر بزرگ و بلندگوهای استریو را یدک می‌کشد. می 10 تی در دو مدل معمولی و « پرو » معرفی شد که تنها تفاوت آن‌ها به دوربین اصلی و حافظه داخلی برمی‌گردد؛ در مدل معمولی، برای کاهش قیمت نهایی، از دوربینی با رزولوشن پایین‌تر و حسگری کوچک‌تر استفاده شده است. در زمان نگارش بررسی پیش‌رو، می 10 تی با قیمتی بین 10 تا 12 میلیون تومان (بسته به مقدار رم) در بازار ایران به‌فروش می‌رسد. گوشی شیائومی می 10 تی از طرف شرکت هماتلکام برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است. طراحی و کیفیت ساخت شیائومی می 10 تی
می 10 تی کیفیت ساخت بسیار خوبی دارد؛ به‌محض اینکه گوشی را در دست می‌گیرید، متوجه مواد باکیفیت به‌کاررفته در بدنه و مونتاژ دقیق آن خواهید شد. دورتادور گوشی از آلومینیوم با روکشی براق ساخته شده است که در بین دولایه شیشه‌ی گوریلا گلس 5 قرار دارد. در این بازه قیمتی، گوشی‌های انگشت‌شماری را می‌توانید پیدا کنید که از چنین مواد اولیه‌ی اعلایی ساخته شده باشند؛ حتی برخی از رقبای گران‌تر مثل گلکسی S20 FE سامسونگ هم بدنه‌ای پلاستیکی دارد.

راه ترقی

می 10 تی حدود 9٫5 میلی‌متر ضخامت و نزدیک به 220 گرم وزن دارد؛ بنابراین جزو گوشی‌های ضخیم، سنگین و تاحدودی بددست بازار محسوب می‌شود؛ به‌طوری‌که پس از مدتی استفاده، احتمالا مچ دستتان درد بگیرد. چینی‌ها برای اینکه ارگونومی گوشی را بهبود ببخشد، قاب پشت آن را خمیده کرده‌اند تا راحت‌تر در کف دست بنشیند. مثل اکثر گوشی‌های شیشه‌ای، می 10 تی هم گوشی لیزی محسوب می‌شود و هنگام نگه‌داشتن آن باید مراقب باشید که از دستتان سُر نخورد. زیبایی پنل شیشه‌ای پشت شیائومی می 10 تی با برآمدگی بی‌نهایت زمخت دوربین‌ها از بین می‌رود. برجستگی دوربین‌ها به‌قدری ضخیم است (بیش از 4 میلی‌متر) که اگر گوشی را روی میز قرار دهید، مثل الاکلنگ تکان می‌خورد. هیچ حسگر بزرگ یا مورد شگفت‌انگیزی در دوربین‌های می 10 تی وجود ندارد که برجستگی بیش‌از حد آن‌ها را توجیه کند. وقتی گوشی را در دست می‌گرفتیم، انگشت اشاره پیوسته به زیر برآمدگی دوربین‌ها برخورد می‌کرد؛ موضوعی که در استفاده‌ی درازمدت قطعا آزاردهنده خواهد بود.

راه ترقی

راه ترقی

شیائومی می 10 تی از کارت حافظه microSD پشتیبانی نمی‌کند؛ بنابراین باید به حافظه داخلی اکتفا کنید. خوشبختانه این گوشی 128 گیگابایت حافظه داخلی دارد و بعید است که کمبودی از این نظر تجربه کنید. متاسفانه از خروجی 3٫5 میلی‌متری صدا یا همان جک هدفون هم خبری نیست؛ البته داخل جعبه‌ی گوشی، یک مبدل کوتاه برای تبدیل USB-C به 3٫5 میلی‌متری صدا وجود دارد. در سمت راست شیائومی Mi 10T کلیدهای کم‌وزیاد کردن صدا و کلید پاور گوشی قرار دارد. مثل اکثر گوشی‌های شیائومی، حسگر تشخیص اثرانگشت روی کلید پاور تعبیه شده است. کلید پاور هم کمی فرورفته‌تر از لبه قرار دارد تا به‌راحتی بتوانید آن را روی لبه گوشی پیدا کنید. فرایند تعریف اثرانگشت بسیار ساده و در کمتر از یک دقیقه صورت می‌گیرد. خود حسگر هم عملکرد بدون نقصی دارد و در کسری از ثانیه، اثرانگشت دستتان را تشخیص می‌دهد.

راه ترقی

راه ترقی

راه ترقی

راه ترقی

در سمت چپ، هیچ درگاه یا دکمه‌ای وجود ندارد و در بالای گوشی هم میکروفن دوم برای حذف صداهای مزاحم، فرستنده مادون‌قرمز، بلندگوی مکالمه و چراغ LED اعلان‌ها قرار دارد. به لطف فرستنده‌ی مادون‌قرمز و با اپلیکیشن Mi Remote می‌توانید از می 10 تی به‌عنوان کنترل از راه دور برای کنترل کردن انواع تلویزیون، سینمای خانگی، سیستم تهویه خانگی و غیره استفاده کنید. درنهایت، در نظر داشته باشید که شیائومی می 10 تی هیچ‌گونه گواهینامه‌ای برای مقاومت در برابر نفوذ آب یا گردوغبار ندارد. با توجه به اینکه اکثر گوشی‌های هوشمند در این بازه قیمتی، حداقل یکی از گواهینامه‌های IP را گرفته‌اند، نبود آن را می‌توانیم یکی از نقاط ضعف می 10 تی بدانیم. نمایشگر و اسپیکر شیائومی می 10 تی
نرخ نوسازی 144 هرتز واقعا شگفت‌انگیز است، ولی نمایشگر می 10 تی نقطه قوت دیگری ندارد
اگر بحث تراشه قدرتمند می 10 تی را کنار بگذاریم، بارزترین ویژگی آن، نمایشگر بزرگ با نرخ نوسازی 144 هرتز خواهد بود. شیائومی می 10 تی درست مثل مدل گران‌تر یعنی «پرو»، به نمایشگر 6٫67 اینچی LCD با فناوری IPS و رزولوشن 2400×1080 پیکسل یا همان Full HD Plus و پشتیبانی از HDR10 مجهز شده است. با وجود نرخ نوسازی بالا و پشتیبانی از HDR10، تغییر از OLED به LCD را حرکتی رو به عقب برای می 10 تی در مقایسه با می 9 تی می‌دانیم. احتمالا به‌لطف استفاده از پنل LCD شیائومی می‌تواند بدون افزایش چشم‌گیر قیمت نهایی، نرخ نوسازی را به 144 هرتز افزایش دهد؛ ولی ترجیح می‌دادیم مثل گلکسی A52 یا A72، از نمایشگری اولد با نرخ نوسازی کمتر مثل 90 هرتز استفاده می‌کرد.

راه ترقی

یکی از امکانات جدید و خلاقانه‌‌ی نمایشگر می 10 تی به بخش Reading Mode بازمی‌گردد. می 10 تی، در کنار حالت کلاسیک Reading Mode، حالت جدید Paper را هم ارائه می‌دهد که علاوه بر گرم کردن رنگ نمایشگر و کاهش نور آبی، بافت پس‌زمینه را به حالتی شبیه به کاغذ بدل می‌کند. شیائومی ادعا می‌کند که این موضوع هم خستگی چشم را بیشتر کاهش می‌دهد و احساس خواندن کتاب‌های کاغذی را به کتاب‌های دیجیتالی می‌آورد. ما چندان طرفدار حالت Paper نبودیم؛ چراکه بافت شبیه به کاغذ بیشتر از اینکه خستگی چشم را کاهش دهد، احساس کثیف بودن نمایشگر را منتقل می‌کند. به‌علاوه زمانی‌که از Dark Mode استفاده می‌کنید، بافت پس‌زمینه چندان مشخص نخواهد بود. معمولا در بررسی رنگ‌های نمایشگر، پرفایل‌های رنگی مختلف را بررسی می‌کنیم. برخلاف گوشی‌های سامسونگ که فقط دو پروفایل رنگی دارند، شیائومی تعداد زیادی پروفایل رنگی در تنظیمات نمایشگر می 10 تی قرار داده که به‌شدت گیج‌کننده است: حالت Auto: در این حالت اصولا رنگ‌های نمایشگر با توجه به نور محیط تغییر می‌کند. حالت Original: حالت طبیعی که طبق گفته شیائومی، دقیق‌ترین رنگ‌ها را نشان می‌دهد. حالت Saturated: در این حالت رنگ‌ها اشباع‌شده نشان داده می‌شود. حالت Advanced: در این حالت می‌توانید به پروفایل‌های رنگی ویژه دسترسی داشته باشید: حالت Enhanced: صرف‌نظر از نور محیط یا محتوای نمایشگر، وسیع‌ترین گستره رنگی نشان داده می‌شود. حالت Original: رنگ‌های نمایشگر براساس محتوای گوشی کالیبره می‌شود. حالت P3: صرف‌نظر از نور محیط یا محتوای نمایشگر، همیشه گستره رنگی DCI-P3 نشان داده می‌شود. حالت sRGB: صرف‌نظر از نور محیط یا محتوای نمایشگر، همیشه گستره رنگی sRGB نشان داده می‌شود. از بخش گیج‌کننده Advanced که آورده‌ی خاصی هم برای کاربران ندارند، عبور می‌کنیم و به سه بخش دیگر می‌پردازیم. نتایج بررسی‌های ما توسط نرم‌افزار CalMAN نشان می‌دهد که در دو حالت Auto و Saturated، با اینکه طیف رنگ DCI-P3 پوشش داده می‌شود، اما خطای رنگی زیاد است و رنگ‌ها به‌شدت به سمت سردی میل می‌کنند؛ به‌طوری‌که در حالت Saturated، رنگ سفید به شکل آبی کم‌رنگ نشان داده می‌شود؛ در حالت Original با اینکه طیف رنگ DCI-P3 پوشش داده نمی‌شود، اما دقیق‌ترین حالت رنگی است و خطای رنگی هم در محدوده قابل‌قبولی قرار دارد؛ البته رنگ‌های نمایشگر کمی گرم می‌شوند و رنگ سفید به سمت زرد تمایل دارد. شیائومی می‌گوید نمایشگر می 10 تی از محتوای HDR پشتیبانی می‌کند. در آزمون‌های ما، حداکثر روشنایی گوشی در حالت دستی و حالت خودکار، در شرایطی‌که 50 درصد صفحه‌ مشکی و 50 درصد دیگر سفید باشد، به‌طور میانگین 435 نیت به‌دست آمد؛ اگر 100 درصد نمایشگر را روشن کنید، حداکثر روشنایی کمی بیشتر می‌شود و به حدود 470 نیت می‌رسد. درهرصورت، چنین روشنایی کمی برای نشان دادن محتوای HDR کافی نخواهد بود. از طرفی، کنتراست تصویر پایین است و رنگ مشکی عمیقی نشان داده نمی‌شود. در حقیقت، کیفیت عمق رنگ مشکی به‌قدری کم است که کمی به سمت خاکستری تمایل دارد.
عملکرد نمایشگر شیائومی می 10 تی در برابر رقبا
محصول ٫ پارامترها حداقل روشنایی حداکثر روشنایی دستی حداکثر روشنایی خودکار نسبت کنتراست Native خطای رنگی میانگین
سفید مشکی سفید مشکی سفید حالت پیش‌فرض دقیق‌ترین حالت
می 10 تی 0٫68 3٫75 435 3٫8 435 115٫5 3٫9 1٫7 (Original)
می 9 تی2٫9072009404٫91٫6 (Standard)
گلکسی S20 FE2٫20608012704٫6 (Vivid)2٫2 (Natural)
گلکسی A52 5G1٫8105420834٫552٫9 (Natural)
گلکسی A722٫360646013105٫53 (Natural)
گلکسی A52 4G2٫260587012305٫33٫2 (Natural)

از بحث نمایشگر که خارج شویم، به اسپیکرهای استریوی می 10 تی می‌پردازیم که یکی از امکانات جذاب شیائومی می 10 تی به‌حساب می‌آید؛ البته نمی‌توانیم این موضوع را نقطه قوتی برای آن بدانیم؛ چراکه اکثر گوشی‌ها در بازه قیمتی شیائومی Mi 10T و حتی قیمت کمتر، به اسپیکرهای استریو مجهز شده‌اند. هم بلندی و هم کیفیت صدای اسپیکرهای می 10 تی را کاملا خوب ارزیابی می‌کنیم. بلندی صدا به‌قدری است که حتی در مکان‌های شلوغ هم به‌راحتی صدای زنگ گوشی را می‌شنوید. کیفیت صدا هم موقع بازی کردن یا تماشای فیلم، رضایتتان را جلب می‌کند. رابط کاربری شیائومی می 10 تی
شیائومی می 10 تی به‌صورت پیش‌فرض از اندروید 10 با رابط کاربری MIUI 12 استفاده می‌کند؛ البته در زمانی‌که این بررسی را می‌نوشتیم، آپدیت اندروید 11 به همراه جدیدترین بسته‌ی امنیتی اندروید برای این گوشی منتشر شد و توانستیم از جدیدترین نسخه‌ی سیستم‌عامل محبوب گوگل استفاده کنیم.

راه ترقی

شیائومی Mi 10T از لحاظ توان سخت‌افزاری درمقایسه‌با نسل گذشته پیشرفت چشم‌گیری تجربه می‌کند؛ درحالی‌که Mi 9T سال 2019 با تراشه‌ی میان‌رده‌ی اسنپدراگون 730 وارد بازار شد، اکنون می 10 تی از اسنپدراگون 865 قدرت می‌گیرد؛ تراشه‌ی پرچم‌دار کوالکام برای گوشی‌های هوشمند سال 2020 که 25 درصد CPU سریع‌تر و 35 درصد GPU سریع‌تر از اسنپدراگون 855 دارد و چند سر و گردن بالاتر از تراشه‌ی میان‌رده‌ی اسنپدراگون 730 قرار می‌گیرد.

راه ترقی

مشخصات فنی تراشه شیائومی می 10 تی در برابر می 9 تی
پارامترها / مدل گوشی شیائومی می 10 تی (اسنپدراگون 865) شیائومی می 9 تی (اسنپدراگون 730)
پردازنده‌ی مرکزی (CPU) یک هسته‌ی قدرتمند 2٫84 گیگاهرتزی Cortex-A77
3 هسته‌ی میانی 2٫42 گیگاهرتزی Cortex-A77
4 هسته‌ی کم‌مصرف 1٫80 گیگاهرتزی Cortex-A55
2 هسته‌ی قدرتمند 2٫2 گیگاهرتزی Kryo 470‌ مبتنی‌بر Cortex A76
6 هسته‌ی کم‌مصرف 1٫8 گیگاهرتزی Kryo 470 مبتنی‌بر Cortex A55
پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) Adreno 650Adreno 618
کنترلر حافظه 4 کانال 16 بیتی با قابلیت پشتیبانی از رم LPDDR5 با فرکانس 2750 مگاهرتز2 کانال 16 بیتی با قابلیت پشتیبانی از رم LPDDR4X با فرکانس 1866 مگاهرتز
قابلیت ضبط و پخش ویدئو پخش و ضبط ویدئوی 8K30 و 4K120
سازگاری با Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HEVC
پخش و ضبط ویدئوی 4K30 و FHD120
سازگاری با کدک‌های H.264 & H.265
مودم مودم 5G مجزای Snapdragon X55
LTE: حداکثر دانلود و آپلود 2500 و 316 مگابیت‌برثانیه
5G: حداکثر دانلود و آپلود 7000 و 3000 مگابیت‌برثانیه
Snapdragon X15 LTE Cat. 15/13
حداکثر دانلود و آپلود 800 و 150 مگابیت‌برثانیه
فرایند ساخت 7 نانومتری N7P شرکت TSMC8 نانومتری LPP سامسونگ

پرچم‌دار اقتصادی چینی‌ها اکنون در دو نسخه با رم 6 یا 8 گیگابایتی LPDDR5 عرضه می‌شود؛ اما برخلاف نسل گذشته دیگر از حافظه‌ی 64 گیگابایتی خبری نیست و هر دو نسخه از 128 گیگابایت حافظه‌ی پرسرعت UFS 3.1 بهره می‌برند و البته کماکان امکان ارتقاء حافظه نیز وجود ندارد. ما نسخه‌ی 8 گیگابایتی می 10 تی را برای بررسی دراختیار داشتیم که برای عموم کاربران از نظر چندوظیفگی تجربه‌ی بسیار مطلوبی را به‌ارمغان می‌آورد. عملکرد در بنچمارک و تجربه بازی شیائومی می 10 تی
حافظه‌ی ذخیره‌سازی 128 گیگابایتی برای عموم کاربران کافی خواهد بود؛ اما چنانچه به‌صورت مداوم با گوشی هوشمندتان فیلم‌برداری می‌کنید و ویدئوهای زیادی در گوشی‌تان دارید، شاید شیائومی می 10 تی انتخاب مناسبی برایتان نباشد. به‌لطف بهره‌گیری از حافظه‌ی پرسرعت UFS 3.1، شیائومی Mi 10T در زمینه‌ی سرعت خواندن و نوشتن پیشرفت معناداری درمقایسه‌با نسل قبل تجربه می‌کند؛ افزایش 250 و 280 درصدی در نرخ خواندن و نوشتن داده، سرعت اجرا و نصب اپ‌ها را بسیار ارتقا می‌دهد.
عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی شیائومی می 10 تی دربرابر رقبا
مدل‌ها / عملکرد نرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
شیائومی می 10 تی 1723٫09 735٫23 226٫22 209٫92
شیائومی می 9 تی487٫81189٫94127٫8696٫31
گلکسی S20 FE1572٫95674٫77199٫44236٫32
گلکسی M621376٫09568٫2156٫39165٫71
گلکسی M51500٫41189٫83106٫5492٫36
گلکسی A52 مدل 5G925٫53509٫8151٫27119٫43
گلکسی A72507٫33267٫86139٫34125٫63
گلکسی A52505٫22266٫93136٫98130٫83
ردمی نوت 10514٫5268٫63134٫99122٫81
پوکو X3494٫97254٫29147٫06132٫29
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
به‌لطف تراشه‌ی اسنپدراگون 865، گوشی هوشمند می 10 تی برخلاف نسل گذشته‌اش صرفا یک میان‌رده‌ی خوش‌ساخت نیست و در زمینه‌ی توان پردازشی می‌تواند با دستگاه‌های قدرتمندی همچون گلکسی S20 FE رقابت کند؛ براساس بررسی‌های ما، شیائومی می 10 تی در کاربری‌های روزمره بیش‌از 25 درصد و در زمینه‌ی گرافیک بالغ‌بر 250 درصد بهتر از می 9 تی عمل می‌کند. باتوجه به بنچمارک PCMark، می 10 تی در کاربری‌های روزمره با اختلافی 20 درصدی از گلکسی S20 FE جا می‌ماند؛ اما در پردازش‌های گرافیکی ممکن است از حریف کره‌ای با اختلافی جزئی پیش یا عقب باشد.
عملکرد شیائومی می 10 تی دربرابر رقبا
نام و کارایی بنچمارک / محصول AnTutu 8 PCMark Speedometer 2.0 3DMark GeekBench 5 GFXBench
عملکرد کلی مرورگر پردازنده‌ی مرکزی و گرافیکی پردازنده‌ی گرافیکی پردازنده‌ی مرکزی شبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)
Sling Shot Extreme
OpenGL/Metal
Wild Life
Vulkan/Metal
Single Core
Multi Core
Aztec Ruins
Onscreen/1440p
Car Chase
Onscreen/1080p
1440p 1440p OpenGL Vulkan Metal OpenGL Metal
شیائومی می 10 تی
(144 هرتز)
574410 9664 65٫2 8015
OpenGL
3772
Vulkan
907
3319
29
20
29
20
-- 44
51
--
شیائومی می 9 تی2623357508--2173
OpenGL
--523
1639
------13
16
--
گلکسی S20 FE
(120 هرتز)
5153901204462٫47100
OpenGL
4169
Vulkan
924
2751
31
22
18
20
--40
47
--
گلکسی M62345804724352٫84154
OpenGL
3484
Vulkan
808
1876
28
18
20
17
--20
23
--
گلکسی M51248748734242٫62662
OpenGL
990
Vulkan
535
1722
9٫8
6٫7
9٫9
6٫9
--14
17
--
گلکسی A52 5G
(120 هرتز)
262853952945٫22857
OpenGL
1100
Vulkan
647
1919
10
7٫2
11
7٫6
--16
19
--
گلکسی A72
(90 هرتز)
255690857740٫62706
OpenGL
1035
Vulkan
549
1657
10
6٫9
11
7٫1
--15
17
--
گلکسی A52
(90 هرتز)
241970851739٫32692
OpenGL
1041
Vulkan
533
1560
10
6٫9
10
7٫0
--15
17
--
ردمی نوت 10240979789040٫61502
OpenGL
483
Vulkan
543
1680
5٫7
3٫7
5٫4
3٫6
--8٫2
9٫5
--
پوکو X3
(120 هرتز)
289650815344٫12833
OpenGL
719
Vulkan
565
1778
11
7٫4
11
7٫5
--17
19
--
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، نرخ نوسازی نمایشگر می 10 تی بسته به محتوا، ممکن است مقادیر متفاوتی داشته باشد؛ در بررسی‌های زومیت، حین اجرای بازی‌های PUBG Mobile‌ و Call of Duty Mobile نرخ نوسازی نمایشگر روی 90 هرتز و در بازی Asphalt 9 روی 60 هرتز قفل می‌شود. از بین بازی‌های یادشده تنها نرخ فریم بازی Asphalt 9 با نرخ نوسازی نمایشگر برابری می‌کند.
عملکرد شیائومی می 10 تی در اجرای بازی موبایل
عنوان بازی موبایل تنظیمات گرافیکی بازی نرخ فریم
Asphalt 9 Highest Quality60 فریم‌برثانیه
PUBG Mobile Ultra HD Graphics - Ultra Frame Rate38 تا 51 فریم‌برثانیه
Call of Duty Mobile Very High Graphics - Max FPS59 تا 70 فریم‌برثانیه

وجود تراشه‌ای قدرتمند در دل هر گوشی هوشمندی، نگرانی‌هایی درباره‌ی پایداری عملکرد آن در استفاده‌های سنگین و مداوم نیز به‌بار می‌آورد؛ شیائومی می‌گوید برای پیش‌گیری از افت عملکرد می 10 تی از فناوری LiquidCool استفاده می‌کند، اما توضیحاتی درباره‌ی سازوکار فناوری یادشده ارائه نمی‌دهد. برای ارزیابی پایداری عملکرد Mi 10T، بنچمارک Wild Life از 3DMark را 20 دقیقه به‌صورت مداوم اجرا کرده و نتیجه را با گلکسی S20 FE مقایسه می‌کنیم.

راه ترقی

شیائومی می 10 تی از باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی لیتیوم-پلیمر برای تأمین انرژی موردنیازش استفاده می‌‌کند؛ بنابراین ظرفیت باتری درمقایسه‌با نسل گذشته 25 درصد افزایش یافته است. چینی‌ها گوشی هوشمند می 10 تی را به‌صورت پیش‌فرض با شارژر سریع 33 واتی به‌فروش می‌رسانند که برای شارژ کامل باتری به یک ساعت زمان نیاز دارد.
باتری شیائومی می 10 تی دربرابر رقبا
محصول ٫ آزمایش نمایشگر باتری ویدئو PCMark
Work 2.0
ابعاد و رزولوشن میلی‌آمپرساعت دقیقه:ساعت دقیقه:ساعت
شیائومی می 10 تی
(144 هرتز)
6٫67 اینچ
2400 × 1080 پیکسل
5000 15:10 13:01
گلکسی S20 FE
(120 هرتز)
6٫5 اینچ
2400 × 1080 پیکسل
450014:418:30
گلکسی M626٫7 اینچ
2400 × 1080 پیکسل
700036:5718:17
گلکسی M516٫7 اینچ
2400 × 1080 پیکسل
700037:3018:41
گلکسی A52 5G
(120 هرتز)
6٫5 اینچ
2400 × 1080 پیکسل
450013:449:16
گلکسی A72
(90 هرتز)
6٫7 اینچ
2400 × 1080 پیکسل
500016:3513:05
گلکسی A52
(90 هرتز)
6٫5 اینچ
2400 × 1080 پیکسل
450015:1711:52
ردمی نوت 106٫43 اینچ
2400 × 1080 پیکسل
500025:1915:19
پوکو X3
(120 هرتز)
6٫67 اینچ
2400 × 1080 پیکسل
516013:2812:15
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
شیائومی Mi 10T بسته به نوع کاربری، نرخ نوسازی متفاوتی را برای صفحه‌نمایش برمی‌گزیند؛ به‌عنوان مثال پخش فیلم با نرخ نوسازی 48 یا 50 هرتز، استریم آنلاین ویدئو با نرخ 30 یا 60 هرتز و جابه‌جایی در بخش‌های مختلف رابط کاربری با نرخی بالغ‌بر 144 هرتز صورت می‌گیرد. از همین رو صرف‌نظر از تنظیمات نرخ نوسازی، شیائومی Mi 10T‌ در آزمون پخش ویدئوی زومیت نتیجه‌ی یکسانی به‌دست می‌آورد.
\ شارژدهی می 10 تی با صفحه 144 هرتزی بسیار بهتر از نزدیک‌ترین رقیبش است
پرچم‌دار اقتصادی شیائومی با روشنایی 200 نیتی نمایشگر و درحالی‌که کلیه‌ی اتصالات بی‌سیم و صدای اسپیکر قطع شده بود، توانست ویدئوی معیار زومیت را به‌مدت 15 ساعت و 10 دقیقه پخش کند. در آزمون باتری PCMark نیز که با همان شرایط قبلی، شارژدهی گوشی در کاربری‌های روزمره را می‌سنجد، 13 ساعت دوام آورد؛ بنابراین با حدود 5 ساعت استفاده‌ی روزانه از گوشی‌تان، می‌توانید انتظار دو روز شارژدهی را از می 10 تی داشته باشید. دوربین شیائومی می 10 تی
همان‌طور که در ابتدا گفتیم، در پشت می 10 تی سه دوربین قرار دارد؛ بله... در نگاه اول، چهار دوربین دیده می‌شود، ولی وقتی بیشتر دقت کنید متوجه می‌شوید که دوربین چهارمی وجود ندارد و صرفا به دلیل تقارن ظاهری، طرحی شبیه به لنز دوربین روی برآمدگی بدقواره گوشی قرار داده شده است.

راه ترقی

دوربین اصلی می 10 تی از حسگر 64 مگاپیکسل IMX682 ساخت سونی با سایز 1/1٫73 اینچیک و پیکسل‌های 0٫8 میکرومتری بهره می‌برد که پشت لنزی 26 میلی‌متری با دیافراگم F/1.89 قرار دارد؛ دقیقا مشابه دوربینی که روی گوشی پوکو X3 هم قرار دارد؛ یعنی مدلی که به‌مراتب از می 10 تی ارزان‌تر است. درست مثل پوکو X3، دوربین اصلی می 10 تی هم لرزشگیر اپتیکال تصویر ندارد و از سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می‌برد. نمونه عکس‌های ثبت‌شده با دوربین اصلی می 10 تی
نمونه عکس دوربین اصلی شیائومی می 10 تی - نمای خیابان جردن از دفتر زومیت
">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

همان‌طور که انتظار داشتیم، نتایج بررسی دوربین اصلی یا همان دوربین واید می 10 تی شیائومی شباهت زیادی به پوکو X3 دارد. دوربین گوشی در روز و زمانی‌که نور محیط کافی باشد، عکس‌های خوب با جزئیات زیاد، نویز کم و گستره دینامیکی مناسبی ثبت می‌کند؛ اما در شب کیفیت تصاویر افت قابل‌ملاحظه‌ای پیدا می‌کنند و نویز آن‌ها هم زیاد می‌شود. خوشبختانه به لطف حالت « عکاسی در شب » یا همان Night Mode ، می‌توانید این افت کیفیت را تا میزان زیادی جبران کنید.

راه ترقی

متاسفانه می 10 تی شیائومی از دوربین تله فوتو برای زوم اپتیکال بهره نمی‌برد؛ بنابراین برای زوم کردن باید به زوم دیجیتال بسنده کنید که همان کراپ تصاویر اصلی است. از آنجایی کیفیت تصاویر ثبت‌شده با دوربین اصلی چه در روز و چه در شب (به لطف حالت Night Mode) کاملا رضایت‌بخش محسوب می‌شود، طبیعتا کراپ این تصاویر هم کیفیت قابل‌قبولی دارد و تا حد زیادی می‌توانید روی زوم دیجیتال دوربین می 10 تی (به‌خصوص در روز) تا سقف 2 یا 3 برابر حساب کنید. نمونه عکس‌های ثبت‌شده با دوربین اصلی می 10 تی در حالت زوم دیجیتال دو برابر
نمونه عکس دوربین اصلی شیائومی می 10 تی با زوم دو برابر - نمای خیابان جردن از دفتر زومیت
">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

به جز دوربین اصلی، دوربین‌های دیگر می 10 تی تفاوت‌های زیادی با دوربین‌های پوکو X3 دارند. دوربین دوم که برای ژانر محبوب اولتراواید طراحی شده، حسگری 13 مگاپیکسلی با پیکسل‌های 1٫12 میکرومتری دارد که پشت لنزی با دیافراگم f/2.4 و قابلیت عکاسی 123 درجه‌ای قرار دارد. متاسفانه لنز این دوربین هم مثل دوربین اصلی فاقد لرزشگیر اپتیکال است؛ البته امکان استفاده از حالت «عکاسی در شب» یا همان Night Mode برای دوربین اولتراواید هم وجود دارد. نمونه عکس‌های ثبت‌شده با دوربین اولتراواید می 10 تی
نمونه عکس دوربین اولتراواید شیائومی می 10 تی - نمای شمالی خیابان جردن
">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

دوربین اولتراواید شرایط ضعیف‌تری در مقایسه با دوربین اصلی دارد؛ جزئیات تصاویر کمتر است و در گوشه‌های تصاویر، اعوجاج و بهم‌ریختگی دیده می‌شود؛ البته همچنان می‌توانید در نور کافی، از عکاسی با دوربین اولتراواید می 10 تی لذت ببرید، ولی در شب کیفیت تصاویر اولتراواید به‌قدری افت می‌کند که بدون حالت Night Mode، باید قید عکاسی را به‌طور کل بزنید. سومین و آخرین دوربینی که در پشت گوشی قرار دارد، برای عکاسی ماکرو استفاده می‌شود. این دوربین از حسگری 5 مگاپیکسلی با سایز 1/5٫0 و لنزی با دیافراگم f/2.4 تشکیل شده است. نمونه عکس‌های ثبت‌شده با دوربین ماکرو می 10 تی
نمونه عکس دوربین مایکرو شیائومی می 10 تی - برگ و گیاهان
">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

همان‌طور که از چنین حسگری با وضوح کم و سایز کوچک انتظار داشتیم، کیفیت تصاویر ماکرو چندان رضایت‌بخش نیست. جزئیات تصاویر کم است و فقط در روز و نور کافی می‌تواند تصاویر کم‌وبیش قابل‌قبولی را ثبت کند. در نهایت، به دوربین سلفی می 10 تی می‌پردازیم. دوربین سلفی می 10 تی هم همان ماژولی است که در پوکو X3 وجود دارد؛ حسگری ساخت سامسونگ با دقت 20 مگاپیکسل با سایز 1/3٫4 اینچ و پیکسل‌های 0٫8 میکرومتری که به لنزی 27 میلی‌متری با دیافراگم f/2.2 مجهز شده است. نمونه عکس‌های سلفی و پرتره ثبت‌شده با می 10 تی
نمونه عکس پرتره شیائومی می 10 تی - امیر سواری
">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

">

راه ترقی

در شرایطی که نور محیط کافی باشد، می 10 تی می‌تواند عکس‌های سلفی و پرتره خوب و جذابی بگیرد. البته همان‌طور که نمونه عکس‌های ثبت‌شده را می‌بینید، در شرایطی که نور پس‌زمینه زیاد باشد، دوربین سلفی به مشکل برمی‌خورد. در شب و شرایط نوری ضعیف هم، نباید انتظار زیادی از دوربین سلفی می 10 تی داشته باشید؛ با عکس‌های نه‌چندان خوب با جزئیات کم مواجه خواهید شد. از بحث عکاسی که خارج شویم، می 10 تی شیائومی به لطف تراشه‌ی اسنپدراگون 865، می‌تواند با دوربین اصلی خود فیلم‌هایی با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم یا 8K و نرخ 24 فریم ثبت کند؛ البته این موضوع فقط در مورد دوربین اصلی صادق است و دوربین اولتراواید در بهترین حالت فیلم‌هایی با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم را ثبت می‌کند. می 10 تی از نظر کیفیت فیلم‌برداری، فاصله‌ی زیادی با گوشی‌های پرچم‌دار گران‌قیمت دارد؛ البته خروجی دوربین اصلی می 10 تی در این بازه قیمتی، جزو بهترین‌ها محسوب می‌شود. جمع‌بندی و مقایسه شیائومی می 10 تی با رقبا
شیائومی می 10 تی را می‌توانیم نزدیک‌ترین وارث شیائومی پوکوفون F1 به‌عنوان یک « قاتل پرچم‌دار » بدانیم. شیائومی فرمول موفق آن گوشی یعنی استفاده از بهترین تراشه‌ی ممکن در بدنه‌ای میان‌رده را بهبود ببخشیده و اکنون یک سری چاشنی هیجان‌انگیز مثل نرخ نوسازی 144 هرتز را به آن اضافه کرده است. با وجود اینکه دوربین‌های می 10 تی در قد و قواره گوشی‌های هم‌قیمتش نیست و احتمالا بدنه‌ی ضخیم و سنگین آن هم جایزه‌ای برای طراحی نخواهد برد، ولی برای جامعه هدف این گوشی، قدرت پردازشی فوق‌العاده و روان بودن محیط کاربری اهمیت بیشتری از موارد دیگر دارد.

راه ترقی

‌ بررسی‌های مرتبط:
بررسی گلکسی A52 و گلکسی A72 بررسی گلکسی S20 FE
به‌جز قدرت پردازشی و نرخ نوسازی نمایشگر، مورد خاص دیگری در می 10 تی وجود ندارد که باعث شگفتی‌مان شود. اگر دوربین گوشی اهمیت زیادی برایتان داشته باشد، باید بدانید که عملا تفاوت خاصی بین می 10 تی و گوشی به‌مراتب ارزان‌تری مثل پوکو X3 وجود ندارد. روشنایی نمایشگر هم با اینکه برچسب HDR را یدک می‌کشد، چنگی به دل نمی‌زند. در مورد طراحی و برجستگی زمخت دوربین‌های پشت گوشی هم پیش‌تر توضیح داده‌ایم. می 10 تی سریع‌ترین گوشی در این بازه قیمتی است،
ولی برخی رقبا، تجربه کلی بهتری ارائه می‌دهند
اگر کل تجربه کار با گوشی هوشمند برایتان مهم است (نمایشگر، دوربین، طراحی،...) بد نیست که نگاهی به میان‌رده‌های جدید سامسونگ مثل گلکسی A52 مدل 5G یا گلکسی A72 بیندازید. اما اگر اهمیت ویژه‌ای به قدرت و روان بودن عملکرد گوشی خود می‌دهید، شیائومی می 10 تی در این بازه قیمتی بی‌رقیب است. گوشی شیائومی می 10 تی از طرف شرکت هماتلکام برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است. نکات مثبت عملکرد خوب دوربین اصلی در روز و شب عملکرد سریع و بی‌رقیب در بین گوشی‌های هم‌قیمت نمایشگر بزرگ با نرخ نوسازی 144 هرتز قیمت مناسب و ارزش خرید بالا کیفیت ساخت عالی
نکات منفی برآمدگی بزرگ و زمخت دوربین‌ها در پشت گوشی خطای زیاد رنگ‌ها و روشنایی متوسط نمایشگر نبود درگاه کارت حافظه ضخامت و وزن زیاد فقدان گواهی IP برای مقاومت دربرابر آب
بیشتر بخوانید:
آیفون 12 پرو مکس در رتبه چهارم آزمایش باتری DXOMARK قرار گرفت
تصاویر و قیمت گلکسی F52 5G سامسونگ پیش از معرفی فاش شد
سامسونگ آسیب‌پذیری امنیتی را در مدل‌های کوالکام برخی گوشی‌ها برطرف کرده است
تصویر جدید آنر 50 برخورداری آن از ماژولی با طراحی دوال رینگ را تأیید می‌کند

http://www.RaheNou.ir/fa/News/260230/بررسی-شیائومی-می-10-تی
بستن   چاپ