راه ترقی
نخستین پایه ردیاب ستاره‌ای عکاسی آسمان شب در ایران ساخته شد
جمعه 14 خرداد 1400 - 12:18:54 PM
ایرنا
راه ترقی- محققان ایرانی این پایه ردیاب ستاره ای را طی نزدیک به 20 ماه طراحی کرده و ساخته اند و آن را «پایه ردیاب ستاره ای صوفی» نامیده اند. پایه ردیاب صوفی در واقع یک سامانه موتوردار دقیق برای عکاسی طولانی مدت از آسمان شب است.

مدیر پروژه ساخت پایه ردیاب ستاره ای صوفی روز جمعه در گفت و گویی گفت: این مقر یا ردیاب ستاره ای برای عکاسی آسمان شب و اعماق آسمان و همچنین تهیه تایم لپس های روز یا شب کاربرد دارد.  

محمد رحیمی خاطر نشان کرد: تمام طراحی قطعات مکانیکی، سخت افزار و نرم افزار به کار رفته در پایه ردیاب ستاره ای صوفی 100 درصد ساخت ایران است. کیفیت بالای طراحی الکترونیکی، تجهیزات مکانیکی و نرم افزاری این پایه ردیاب ستاره ای، آن را قابل رقابت با مدل‌های خارجی همسان کرده است.

عضو پیشین شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران و مدیر پایگاه اطلاع رسانی آسمان پارس افزود: پایه ردیاب ستاره ای صوفی از آلومینیوم آلیاژی ساخته شده و در نتیجه از استحکام بالا و وزن کمی برخوردار است.  

به گفته رحیمی، پایه ردیاب ستاره ای صوفی، قابلیت ردیابی اجرام سماوی را در نیمکره شمالی و جنوبی زمین داراست و می توان آن را از طریق «WIFI» تنظیم کرد. این پایه ردیاب ستاره ای دارای باتری داخلی لیتیومی با ظرفیت بالا و قابل تعویض است و باطری شارژ شونده داخلی آن را می توان با استفاده از پاور بانک شارژ کرد.

مدیر پروژه ساخت پایه ردیاب ستاره ای صوفی گفت: پیش فروش این پایه ردیاب ستاره ای از هفته آینده در وب سایت شرکت «فرداد آسمان پارس» آغاز می شود.

صوفی؛  دانشمند، استاد ریاضی و ستاره شناس مشهور ایرانی قرن چهارم و پنجم هجری است که خدمات شایسته ای برای علم ستاره شناسی داشته است.  

عبدالرحمن صوفی رازی در 17 آبان ماه 282 شمسی برابر چهاردهم محرم 291 و هشتم نوامبر 904 در ری متولد شد. در 44 سالگی در 335 هـ. ق جهت تحقیق در باب مسائل نجومی به دینور (شهری باستانی بود که در دشتی به همین نام در شرق استان امروزی کرمانشاه قرار داشت) رفت و دو سال بعد در اصفهان ساکن شد.

در دوران حکومت عضدالدوله دیلمی در حکومت فارس او را به سمت استاد ریاضی و نجوم برگزیدند، عبدالرحمن صوفی در سال 365 شمسی برابر 376 هجری قمری برابر 986 میلادی به دنبال 82 سال تلاش و کوشش و آفرینندگی در شیراز درگذشت.

عبدالرحمن صوفی نخستین کسی است که وجود کهکشان آندرومدا یا M31 از فهرست شارل مسیه را در صورت فلکی آندرومدا رصد و در گزارش هایش ثبت کرده است. شارل مسیه ستاره شناس مشهور فرانسوی در قرن 18 میلادی و پس از رصد این کهکشان با تلسکوپ آن را در فهرست کهکشان ها قرار داد. علاوه بر رصد چند خوشه ستاره ای، صوفی موفق شد در مجموع 1027 ستاره را با دقت رصد و محاسبه کرده و مشخصات دقیق آنها را به درجه و دقیقه و ثانیه معلوم کند.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/268529/نخستین-پایه-ردیاب-ستاره‌ای-عکاسی-آسمان-شب-در-ایران-ساخته-شد
بستن   چاپ