راه ترقی
تحلیل تارهای کیهانی
سه شنبه 1 تير 1400 - 05:07:59
راه ترقی -

برای دیدن این کلیپ لطفا امکان استفاده از جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال نمایید،و از مرورگر خود را بروزرسانی نمایید

بیگ بنگ /‌اخترشناسان بتازگی رشته‌هایی عظیم از کهکشان‌ها به طول صدها میلیون سال نوری کشف کرده‌اند که عظیم‌ترین جرم در حال چرخش، در کیهان به شمار می‌روند. این رشته‌ها بزرگترین اجرامی هستند که تاکنون دیده‌ایم و می‌چرخند، این بدان معنی است که حرکت زاویه‌ای می‌تواند در مقیاس عظیم نیز صورت گیرد. چنین چرخشی پیش از این تاکنون هرگز در چنین مقیاس عظیمی مشاهده نشده بود، شاید ساز و کار فیزیکی ناشناخته‌ای باعث پیچش این اجرام شده باشد.
دقیقا اینکه گشتاور و تکانه چگونه عامل چرخش این پیچ‌درپیچ‌های عظیم‌ شده‌اند، یکی از بزرگ‌ترین “رازهای کیهان” محسوب می‌شود. «بیگ بنگ» در زمان شکل‌گیری کیهان، باعث ایجاد چرخش در عالم نشده است و چنین عاملی باید بعدها پدیدار شده باشد، دانشمندان به دنبال راز چرخش این اجرام عظیم هستند. محققان در این پژوهش نحوه چرخش این اجرام را با تحلیل سرعت 17181 رشته و 213625 کهکشان کشف کردند.

پیش از این نیز می‌دانستیم که خورشید ما ثابت نیست و با سرعت نزدیک به 230 کیلومتر بر ثانیه به دور سیاهچاله مرکزی کهکشان راه شیری می‌چرخد. یک دور چرخش کامل خورشید به دور مرکز کهکشان حدود 230 میلیون سال طول خواهد کشید. درست مانند زمین که به دور خورشید و خورشید که به دور مرکز راه شیری می‌چرخد، کهکشان راه شیری نیز در کیهان با سرعت فوق‌العاده‌ای حرکت می‌کند.
‌‌‌‌‌‌
راه شیری همراه با همسایگان مجاور خود مانند کهکشان آندرومدا و تعدادی از کهکشان‌های کوچکتر با سرعت حدود دو میلیون کیلومتر بر ساعت (معادل 630 کیلومتر بر ثانیه) در حال حرکت به سمت جاذب بزرگ یا جاذب شپلی هستند. کهکشان‌ها در سراسر کیهان به طور مساوی گسترش پیدا نمی‌کنند. آنها تمایل دارند بصورت خوشه همانند رشته‌های نازکی از مواد مانند یک تار عنکبوت متصل شوند. ‌
‌‌‌‌‌

http://www.RaheNou.ir/fa/News/272964/تحلیل-تارهای-کیهانی
بستن   چاپ