راه ترقی
نگاهی به کهکشان M87 و سیاه‌چاله مرکزی آن
سه شنبه 1 تير 1400 - 05:17:31
راه ترقی -

برای دیدن این کلیپ لطفا امکان استفاده از جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال نمایید،و از مرورگر خود را بروزرسانی نمایید

آخرین خبر /در آوریل 2019، دانشمندان با استفاده از تلسکوپ Event Horizon یا EHT اولین تصویر از یک سیاه‌چاله در کهکشان M87 را منتشر کردند.
هم‌اکنون داده‌هایی از 19 رصدخانه زمینی و فضایی در حال انتشار است که نوید درک بی‌سابقه‌ای از این سیاه‌چاله‌ ابرپرجرم و سیستم اطرافش می‌دهد. این مشاهدات جدید همچنین می‌تواند به بهبود آزمایش‌های نظریه نسبیت عام اینشتین کمک کند.
نیروی جاذبه‌ بی‌اندازه‌ یک سیاه‌چاله‌ ابرپرجرم می‌تواند انرژی جت‌های قدرتمندی از ذرات را تامین کند که تقریبا با سرعت نور در فواصل بیکران سفر می‌کنند. جت‌های M87 نوری را تولید می‌کنند که تمامی طیف‌های الکترومغناطیسی را شامل می‌شود، از امواج رادیویی گرفته تا نور مرئی تا پرتو گاما. این الگو برای هر سیاه‌چاله متفاوت است. شناسایی این الگو بینشی اساسی در مورد خصوصیات سیاه‌چاله به دست می‌دهد، اما اینجا یک چالش وجود دارد، زیرا این الگو با گذشت زمان تغییر می‌کند.
دانشمندان با هماهنگ‌سازی مشاهدات با کمک تعداد زیادی ازقدرت‌مندترین تلسکوپ‌های جهان، با جمع‌آوری نور از سراسر طیف الکترومغناطیسی، این تغییرات را جبران کرده‌اند. این بزرگترین کمپین رصد هم‌زمان است که روی سیاه‌چاله‌های ابرپرجرم همراه با جت انجام شده است.
ناسا از چندین تلسکوپ خود در فضا برای این کمپین رصدی استفاده کرده است که شامل رصدخانه‌ پرتو ایکس چاندرا، تلسکوپ فضایی هابل، رصدخانه‌ نیل گهرلز سوییفت، ماهواره New STAR و تلسکوپ فضایی پرتو گاما Fermi، می‌شود.
یک ویدیوی جدید با شروع از تصویر تاریخی تلسکوپ Event Horizon از M87، مخاطبین را به سفری میان داده‌های هر تلسکوپ می‌برد. این ویدئو گستره بسیار وسیعی از داده‌های اندازه فیزیکی و طول موج نور را نشان می‌دهد. هر تلسکوپ اطلاعات مختلفی را در مورد رفتار و تأثیر این سیاه‌چاله‌ با جرم 6.5 میلیارد برابر جرم خورشید در مرکز M87، نشان می‌دهد، که در فاصله 55 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد.
منبع: مجله نجومی آوا استار

http://www.RaheNou.ir/fa/News/273011/نگاهی-به-کهکشان-M87-و-سیاه‌چاله-مرکزی-آن
بستن   چاپ