راه ترقی
آیا واکسن کرونا بر روی قاعدگی اثر می‌گذارد؟
يکشنبه 3 مرداد 1400 - 18:11:33
راه ترقی - مجله ایلیاد /گزارشات متعددی وجود دارد که نشان می‌دهند واکسن کرونا بر روی دوره‌ی قاعدگی زنان اثر گذاشته است. برای مشخص شدن این موضوع با تعدادی از محققین، پزشکان و کسانی که واکسن دریافت کرده‌اند مصاحبه‌هایی انجام شده است که در زیر گزیده‌ی آن‌ها آورده شده است.
واکسن یکی از مهم‌ترین ابزارها در جهت مقابله با همه‌گیری کرونا در جهان است و تا ابتدای تابستان سال 1400 حداقل 19 واکسن به تایید سازمان‌های مربوطه در کشورهای مختلف رسیده‌اند. با این حال هنوز هم عوارض جانبی این واکسن‌ها مورد بحث مجامع علمی دنیا است. مرسوم‌ترین عوارض واکسن‌ها تا کنون تب، خستگی، سردرد و کوفتگی بدن بوده است و عوارض جانبی جدی تا کنون نادر بوده است.
با این حال، گزارشاتی که اخیراً از طرف زنان واکسینه شده به دست متخصصین رسیده است، نشان می‌دهد که قاعدگی این زنان تحت تاثیر واکسن کرونا قرار گرفته است. در انگلیس به تنهایی 4000 نفر گزارش کرده‌اند که پس از واکسیناسیون قاعدگی آن‌ها دچار تغییراتی شده است. 2،734 نفر از این افراد واکسن آسترازنکا تزریق کرده بودند، 1،156 نفر واکسن فایزر و 66 نفر واکسن مدرنا استفاده کرده بودند.
بررسی‌های اولیه نشان داده است که تغییر وضعیت قاعدگی به اندازه‌ی سردرد و تب بین کسانی که واکسن کرونا تزریق کرده‌اند عمومیت ندارد، ولی همه‌ی کسانی که دچار این عارضه شده‌اند دارای قاعدگی سنگین‌تر و طولانی‌تری شده‌اند. حتی برخی از زنانی که به هر دلیل قاعدگی نداشته‌اند، پس از تزریق واکسن دچار عوارض قاعدگی شده‌اند.
برخی از مصاحبه شوندگان گفته‌اند که پس از دوز اول واکسن آسترازنکا، دارای قاعدگی شدیدتر از معمول بوده‌اند و پس از دریافت دوز دوم واکسن علائم قاعدگی را زودتر از موعد بروز داده است و مجدداً قاعدگی شدیدتری را تجربه کرده است. برخی از زنان نیز گفته‌اند که پس از واکسن دوره‌ی قاعدگی آن‌ها تا چندین هفته به تاخیر افتاده است و پس از شروع دوره، قاعدگی طولانی‌تر و شدیدتری داشته‌اند.
تا کنون مکانیسم زیستی پشت این موضوع شناخته نشده است، ولی با این حال متخصصین حدس می‌زنند که شاید افرادی که دچار تغییراتی در دوره‌ی قاعدگی خود شده‌اند، دارای مشکلاتی در انعقاد خون خود بوده‌اند و تا کنون متوجه نشده‌اند. آن‌ها احتمال می‌دهند که این وضعیت در زنان مُسن بیشتر مشاهده شود.
برخی دیگر از متخصصین حدس می‌زنند که هورمون منحصربه‌فردی به نام «کوکتیل» می‌تواند در تغییرات دوره‌ی قاعدگی نقش بازی کند. داشتن سطح بالایی از هورمون استروژن نیز می‌تواند یکی از عوامل موثر باشد.
هورمون کورتیزول که هورمون استرس است نیز می‌تواند در متغیر شدن دوره‌ی قاعدگی موثر باشد و متخصصین این احتمال را می‌دهند که واکسن اصلاً بر روی قاعدگی اثر منفی نداشته باشد و بالا رفتن هورمون کورتیزول در نتیجه‌ی استرس داشتن افراد است که باعث تغییر قاعدگی آن‌ها شده است.
بررسی‌ها نشان داده است که تغییرات قاعدگی در حد چند روز به طول انجامیده و خود به خود رفع شده است. با این حال متخصصین پیشنهاد داده‌اند که اگر کسی پس از نزریق واکسن کرونا دچار دوره‌ی طولانی قاعدگی و خونریزی شدیدتر از معمول شده است، باید حتماً به پزشک خود مراجعه کند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/284866/آیا-واکسن-کرونا-بر-روی-قاعدگی-اثر-می‌گذارد؟
بستن   چاپ