راه ترقی
استفاده از ظرفیت جوانان یک تکلیف انسانی برای نسل‌های آینده است
سه شنبه 23 شهریور 1400 - 10:46:42 AM
ایرنا

 راه ترقی- روح‌الله اسدی روز سه شنبه در گفت وگویی افزود: ضرورت حضور جوانان را از منظرهای متعددی می‌توان مورد بررسی قرار داد. از منظر دینی به عنوان یک تکلیف دینی، از منظر انقلابی به عنوان شرط لازم برای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی و از منظر اخلاقی یک تکلیف انسانی برای نسل‌های آینده است.

وی تصریح کرد: نسل جوان در پیشبرد اهداف جامعه توانا است، در حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی خلاقیت و ابتکار نشان می‌دهد، محافظه‌کار نیست و بر این اساس می‌تواند سبب پیشرفت و ترقی جامعه باشد.

جوان‌گرایی به مفهوم شایسته‌سالاری است

اسدی ادامه داد: جوان‌گرایی به شایسته‌سالاری تعبیر می‌شود. این رویکرد به مفهوم «آقازاده بودن» نیست. مطابق با رویکرد جوان‌گرایی، استفاده از ظرفیت‌ها باید براساس شایسته‌سالاری، عقلانیت و منطق اتفاق افتاده و از تجربیات مدیران سابق نیز استفاده شود.

 مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان توضیح داد: مدیران متولد نمی‌شوند، باید آنها را تربیت کرد، پرورش داد و این اقدام نیازمند یک برنامه منظم و سیستماتیک و در حقیقت استفاده از علم مدیریت است.

وی ادامه داد: منابع انسانی، ثروت واقعی یک جامعه بوده و بنابراین برای تربیت و پرورش مدیران آینده باید برنامه جانشین‌پروی و مدیریت استعداد در قالب یک فرآیند پویا در کشور مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: در حقیقت رویکرد جوان‌گرایی باید براساس یک مدل منطقی در سازمان‌های دولتی پیاده‌سازی شود.

 وی تاکید کرد: استفاده از رویکرد جوان‌گرایی به شیوه غلط سبب اصلاح ساختارها نمی‌شود، جامعه اجتماعی را از بین برده و از این حیث باید مفهوم جوان‌گرایی به طور دقیق مشخص شود. این رویکرد نباید صرفا محدود به تعیین یک بازه سنی باشد.

ضرورت ادغام رویکرد نسل جدید با تجربیات گذشته

اسدی اضافه کرد: در این رویکرد باید روح جوان‌گرایی مدنظر قرار گیرد. یک جوان در صورت فقدان تجربه کافی و همچنین طی نکردن سلسله مراتب مربوطه می‌تواند در سطح فردی و اجتماعی آسیب‌رسان نیز باشد.  

وی همچنین با اشاره به مفهوم مطالبه‌گری یادآور شد: نسل جوان برای حرکت در مسیر بیانیه گام دوم انقلاب باید مطالبه‌گر باشد، مسئولیت‌پذیر، باایمان، متعهد، ثابت قدم و جانشین‌پرور بوده و افق مشخص، استقامت و شناخت صحیحی از صحنه‌های اجتماعی داشته باشد.

اسدی افزود: ابعاد این مطالبه‌گری نیز باید برای نسل جدید مشخص شود، چگونگی ابراز این مطالبه‌گری و استفاده از مرجع این مطالبات باید تعیین شود. جوانان بدانند که مطالبه‌گری خود، کنش‌محور بوده و از مسئولیت‌پذیری و تعهد اجتماعی جدا نیست.  

به گفته وی همچنین یکی از پیش‌نیازهای اساسی در اهداف انقلاب و دستیابی به تمدن اسلامی نیز حضور نسل جوان و انقلابی در صحنه است که در بیانیه گام دوم انقلاب هم مورد تاکید قرار گرفته است.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/301040/استفاده-از-ظرفیت-جوانان-یک-تکلیف-انسانی-برای-نسل‌های-آینده-است
بستن   چاپ