راه ترقی
ارتباط مصرف قند و بروز بیماری‌های مختلف
چهارشنبه 24 شهريور 1400 - 17:48:26
راه ترقی - مجله ایلیاد/ بر اساس شبیه‌سازی جدیدی که نتایج آن‌را مجله‌ی Circulation منتشر کرده است، کاهش 20 درصدی قند در غذاهای بسته‌بندی شده و کاهش 40 درصدی قند در نوشیدنی‌ها می‌تواند باعث کاهش بروز 2.48 میلیون نفر بیماری قلب و عروق، کاهش 490 هزار نفری مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و کاهش 750 هزار نفری بروز بیماری‌ قند خون در آمریکا شود.
محققین بیمارستان عمومی ماساچوست و دانشگاه تافت، با توسعه‌ی یک مدل پیشرفته‌ توانسته‌اند اثر کاهش مصرف قند بر روی سلامت و اقتصاد جامعه را بررسی کنند. آن‌ها دریافته‌اند که اگر یک تصمیم ملی در این زمینه در آمریکا گرفته شود، می‌تواند مزایای بسیار زیادی برای سلامت و اقتصاد داشته باشد.
اجرای سیاست کلی در این زمینه نیازمند توجه جدی دولت است. در واقع دولت باید بر روی شرکت‌های خصوصی نظارت داشته باشد تا این شرکت‌ها بتوانند به مرور خود را با الزامات مربوط به این سیاست منطبق کنند.
محققین در بررسی‌های خود دریافته‌اند که مالیات بستن روی مصرف قند، برچسب‌زنی بر روی محصولات حاوی قند فراوان و ممنوعیت مصرف نوشیدنی‌های شیرین در مدارس هیچکدام نمی‌توانند به اندازه‌ی کاهش قند در غذاهای بسته‌بندی شده و نوشیدنی‌ها اثر مثبت بر سلامت جامعه داشته باشند.
محققین در شبیه‌سازی خود نشان داده‌اند که 10 سال پس از کاهش مصرف قند پیش‌بینی شده، آمریکا 4.28 میلیارد دلار در هزینه‌های درمانی صرفه‌جویی خواهد کرد. در واقع کاهش مصرف قند باعث می‌شود در طول عمر نسل کنونی آمریکایی‌های بین 35 تا 79 سال، به طور کل 118.04 میلیارد دلار صرفه‌جویی شود. اگر هزینه‌های اجتماعی مانند کم شدن نرخ باروری نیز در محاسبات در نظر گرفته شوند، این صرفه‌جویی به 160 میلیارد دلار می‌رسد. محققین اذعان دارند که روش محاسبه‌ی صرفه‌جویی توسط مدل آن‌ها محافظه‌کارانه است و صرفه‌جویی‌ها حتی می‌تواند بیشتر از این مقادیر باشد.
مدل پیشنهادی محققین نشان داده است که هزینه‌هایی که برای این طرح می شود، طی 6 سال برمی‌گردد و از سال نهم به بعد صرفه‌جویی‌ها آغاز می‌شود. آن‌ها همچنین پیش‌بینی می‌کنند که بیشتر سود این طرح برای سیاه‌پوستان و لاتین‌تبارها و کسانی باشد که از سطح درآمد پایینی برخوردارند.
تلاش‌های مربوط به فرمولاسیون جدید محصولات غذایی جهت کم کردن موادی مانند چربی‌های ترانس و سدیم با موفقیت انجام شده است و به همین دلیل محققین امیدوارند تولید کننده‌های غذاهای بسته‌بندی شده و نوشیدنی‌ها نیز بتوانند در مدت کوتاهی فرمولاسیون محصولات خود را مطابق با سیاست‌های جدید کاهش مصرف قند عوض کنند. این کار تا کنون در کشورهایی مانند انگلیس، نروژ و سنگاپور انجام شده است.
مصرف قند اضافی در غذاهای بسته‌بندی شده و نوشیدنی‌ها یکی از عوامل اصلی در بروز چاقی، دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی است. در آمریکا 40 درصد مردم از چاقی رنج می‌برند و 50 درصد آن‌ها شرایط بروز دیابت را دارند. 50 درصد آمریکایی‌ها دچار بیماری‌های قلبی و عروقی هستند و این بیماری‌ها یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در آمریکا هستند.مجله ایلیاد /

http://www.RaheNou.ir/fa/News/301649/ارتباط-مصرف-قند-و-بروز-بیماری‌های-مختلف
بستن   چاپ