راه ترقی
بین تزریق واکسن کووید و آنفلوآنزا فاصله بیاندازید
پنجشنبه 25 شهريور 1400 - 15:43:47
راه ترقی - سیناپرس /محققان توصیه می کنند به دلیل کاهش احتمال بروز عوارض جانبی، بهتر است بین تزریق واکسن آنفلوآنزا و کرونا فاصله ای یک تا دو هفته ای بیاندازند.
به نقل از prevention ، هر ساله بین ماه های شهریور تا اوایل آبان، به دلیل احتمال شیوع آنفلوآنزا، برخی افراد به ویژه مبتلایان به ضعف سیستم ایمنی، با تزریق این واکسن خود را در برابر این بیماری ایمن می کنند اما امسال با همزمانی آن با تزریق واکسن کرونا این پرسش به ذهن می رسد که آیا تزریق همزمان این دو واکسن بی خطر است؟
در این بازه زمانی که بسیاری از افراد دوز دوم واکسن کرونا را هم دریافت کرده و عده ای هم به تازگی دوز نخست را تزریق کرده اند، محققان توصیه کرده اند افرادی که قرار است واکسن کرونا را در وهله اول دریافت کنند، بهتر است به دلیل همزمانی با واکسن آنفلوآنزا را به اواخر مهر یا اوایل آبان موکول کنند.
 زمانی که واکسن های کرونا برای نخستین بار در دنیا مورد استفاده قرار گرفت، سازمان پیشگیری و کنترل بیماری های آمریکا اعلام کرد که بهتر است بین دو واکسن کرونا و آنفلوآنزا حدود 14 روز فاصله باشد.
شاید در ظاهر تزریق این دو واکسن به طور همزمان مشکلی هم ایجاد نکند اما برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی، محققان توصیه کرده اند که این دو واکسن را در فاصله ای نزدیک از هم تزریق نکنید و دو هفته ای بین آنها فاصله بیاندازید. 
به گزارش سیناپرس، اما پژوهشگران بر این باورند که تزریق واکسن کرونا همراه با واکسن های دیگر بلامانع است. تجربه دیگر واکسن ها نشان می دهد روشی که بدن از طریق آن ایمنی ایجاد کرده و به واکنش سیستم ایمن معروف است، بعد از دریافت واکسن یا عوارض جانبی ناشی از تزریق واکسن تفاوتی در بروز علائم ندارد.
یکی از محققان دانشگاه جانز هاپکینز معتقد است که هیچ محدودیتی در همزمانی تزریق دو واکسن وجود ندارد و شما حتی می توانید در یک زمان واحد هر دو واکسن کرونا و آنفلوآنزا را تزریق کنید اما به خاطر داشته باشید که انجام این کار ممکن است شما را دچار مشکل کند.
آسیب دیدگی بازو
از شایع ترین عوارضی که بعد از تزریق واکسن ممکن است با آن مواجه شوید، درد در ناحیه بازو و محل تزریق و زخم شدن احتمالی آن است. البته ممکن است تزریق واکسن در ناحیه بازو هیچ درد یا راحتی هم به دنبال نداشته باشد اما برای احتیاط بیشتر، پزشکان توصیه می کنند در هر دو بازو واکسن تزریق نکنید تا حداقل در صورت احساس درد بتوانید با دست دیگر کارهایتان را انجام دهید. 
عوارض بستگی به سابقه قبلی دارد
به گزارش سیناپرس، اگر می خواهید واکسن کرونا و آنفلوآنزا را به طور همزمان تزریق کنید و نگران این مسئله هستید که دچار عوارض ناشی از واکسن شوید، باید دقت داشته باشید که احتمال بروز عوارض جانبی تا حد زیادی به سابقه واکنش بدنی شما در دفعات قبلی تزریق واکسن بستگی دارد. 
به این معنا که اگر بعد از تزریق واکسن کووید یا آنفلوآنزا دچار تب شده اید، این بار هم به احتمال زیاد با تزریق همزمان این دو واکسن، همین عارضه را تجربه خواهید کرد و چه بسا ممکن است شدت تب شدیدتر هم باشد. در این بین، احتمال درد بازو و دیگر عوارض جانبی را هم به آن اضافه کنید. 
با در نظر گرفتن احتمال بروز عوارض جانبی ناشی از همزمانی دو واکسن با یکدیگر، محققان توصیه می کنند اگر می توانید، بین تزریق این دو واکسن بین یک تا دو هفته فاصله بیاندازید تا عوارض احتمالی به حداقل برسد. باوجود این، به ویژه با نزدیک شدن به فصل پاییز و شیوع آنفلوآنزا، پزشکان توصیه می کنند افراد در معرض خطر حتما هر دو واکسن را تزریق کنند. 

http://www.RaheNou.ir/fa/News/301917/بین-تزریق-واکسن-کووید-و-آنفلوآنزا-فاصله-بیاندازید
بستن   چاپ