راه ترقی
پایان ماجرای نامگذاری پنج خیابان
جمعه 26 شهريور 1400 - 11:57:12
راه ترقی - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
پس از غیرقانونی خواندن نامگذاری چهار خیابان و معبر به نام استادان هوشنگ مرادی‌کرمانی، جبار باغچه‌بان، مهدی آذریزدی، صمد بهرنگی و رد شدن مصوبه شورای شهر تهران، سرانجام پلاک‌کوبی این معابر انجام شد.
به گزارش ایسنا، در جریان سیصد و سومین جلسه شورای شهر تهران به تاریخ 30 خردادماه بررسی صورت‌جلسه کمیسیون نامگذاری و تغییر نام اماکن و معابر عمومی شهر تهران در دستور کار قرار گرفت که در این جلسه مصوب شد خیابان کوچه یکم در منطقه ٦ به نام استاد صمد بهرنگی با حفظ شماره‌گذاری تغییر نام داده شود. همچنین کوچه سوم در خیابان حجاب به نام استاد مهدی آذریزدی، کوچه پنجم مجاور خیابان حجاب به نام استاد هوشنگ مرادی‌کرمانی و کوچه هفتم در خیابان حجاب به نام استاد جبار باغچه‌بان نامگذاری شود.
هوشنگ مرادی‌کرمانی که تنها استاد حاضر و در قید حیات این جمع است در واکنش به این اقدام گفت: «کار بسیار خوبی کرده‌اند ولو اینکه عده‌ای مخالف باشند. همه این افراد حاصل سختی‌، رنج، تلاش و کوشش هستند. آنها بار فرهنگی جامعه را پیش برده‌اند. اگر نگوییم بیشتر از سربازی که جانش را در راه وطن گذاشته که مردم راحت باشند، به همان‌ انداره قابل احترام و دوست‌داشتنی هستند. این افراد شهید فرهنگی هستند.»
اما چندی نگذشت که اعلام شد هیات تطبیق فرمانداری تهران نامگذاری معابری به اسم بزرگان آموزش و ادبیات کودک و نوجوان ایران ازجمله: جبار باغچه‌بان، مهدی آذریزدی، صمد بهرنگی و هوشنگ مرادی‌کرمانی را غیرقانونی خواند. محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای شهر تهران، نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و در تذکری خواست هیات تطبیق برای شورای شهر در انجام وظایف قانونی ناشی از اختیارات مصرح در قانون مانع‌تراشی نکند. در پی این اتفاق انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با انتشار بیانیه‌ای نسبت به این ماجرا واکنش نشان داد و نوشت: «انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، نه فقط نظر سلیقه‌ای هیات تطبیق فرمانداری تهران را غیرقابل قبول می‌داند، بلکه بر این باور است که چنین اعمال سلیقه‌های غیرفرهنگی، پاسخی درخور از مردم و به‌ویژه نسل جدید خواهد گرفت. تن‌ دادن جامعه به این قبیل تصمیم‌های زیانبار، هم به شهر و مردم آسیب می‌زند و هم به هویت جمعی و منافع ملی.»
هوشنگ مرادی‌کرمانی هم در پی این اتفاق به ایسنا گفت: «دیدید ما چهار تا را رد کردند و کسی هم صدایش درنیامد؟ اگر از نسل ما، ما چهار نفر را کنار بگذارید، چه می‌ماند؟ بقیه‌اش کو؟ ما هر کدام سبک و موقعیتی برای خود داریم که متفاوت از هم است. با توجه به اینکه شورای شهر بر این مساله تاکید داشت، نمی‌دانم با چه مصلحتی قبول نکردند.»
اما حالا با گذشت بیش از دو ماه از این ماجرا عکس‌هایی به دست ایسنا رسیده است که نشان از پایان ماجرای نامگذاری این چهار خیابان و کوچه دارد و معابر یاد شده به نام این چهار چهره آموزش و ادبیات کودکان و نوجوانان پلاک‌کوبی شده‌ است.
نیمه شهریور ماه هم خبر دیگری منتشر شد که خبر از نامگذاری خیابان سپند واقع در خیابان ایرانشهر به نام استاد جعفر شهری می‌داد . 
در جریان شصت و دومین جلسه کمیسیون نامگذاری و تغییر نام اماکن و معابر عمومی شهر تهران که در خرداد 1400 برگزار شد، تغییر نام خیابان سپند در خیابان ایرانشهر به خیابان جعفر شهری به تصویب رسید و اکنون این خیابان حدفاصل خیابان سپهبد قرنی و نجات‌اللهی (ویلا) به نام این نویسنده و پژوهشگر تاریخ تهران پلاک شده و حدفاصل خیابان سپهبد قرنی و ایرانشهر همچنان به نام سپند است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/302101/پایان-ماجرای-نامگذاری-پنج-خیابان
بستن   چاپ