راه ترقی
کشف سیاره‌های فراخورشیدی جدید؛ تعریف کمربند حیات را تغییر دهید
شنبه 27 شهريور 1400 - 13:39:25
راه ترقی - مجله ایلیاد / ستاره‌شناسان رده‌ی جدیدی از سیاره‌های فراخورشیدی را کشف کرده‌اند که علیرغم تفاوتی که با زمین دارند، باز هم می‌توانند از حیات پشتیبانی کنند.
زمانی که ستاره‌شناسان به دنبال سیاره‌های قابل سکونت می‌گردند، معمولاً دنبال سیاره‌هایی هستند که از نظر اندازه، جرم، دما و ترکیبات اتمسفری مشابه زمین باشند. اکنون ستاره‌شناسان دانشگاه کمبریج ادعا می‌کنند که احتمالات بیشتری برای حیات در دنیای خارج از زمین وجود دارد.
ستاره‌شناسان رده‌ی جدیدی از سیاره‌ها را کشف کرده‌اند که به‌وسیله‌ی اقیانوس‌های داغ پوشیده شده‌اند و اتمسفر آن‌ها غنی از هیدروژن است و تعداد آن‌ها بسیار بیشتر از سیاره‌های مشابه زمین است. با احتمال وجود علائم حیات در این نوع سیاره‌ها، ستاره‌شناسان پیش‌بینی کرده‌اند که واقعاً احتمال کشف علائم حیات فراخورشیدی طی دو تا سه سال آینده وجود دارد.
بسیاری از این نوع سیاره‌های جدید از زمین بزرگ‌تر و داغ‌تر هستند، ولی با این حال اقیانوس‌های بزرگی دارند که می‌توانند از زندگی‌های میکروبی پشتیبانی کنند. این سیاره‌ها عموماً خارج از ناحیه‌ی قابل سکونت ستاره‌های خود قرار دارند، ولی با این حال امکان پشتیبانی از حیات را دارند؛ بنابراین با کشف این نوع سیاره‌ها می‌توان گفت که باید برای ناحیه‌ی قابل سکونت ستاره‌ها تعریف جدیدی ارائه کرد.
حدود 30 سال پیش اولین سیاره‌ی فراخورشیدی شناسایی شد و تا کنون تعداد این سیاره‌ها به هزاران سیاره رسیده است. اکثر این سیاره‌ها دارای اندازه‌ای بین زمین و نپتون هستند. اکثر آن‌ها نیز سنگی و یخی هستند و اتمسفر غنی از هیدروژن دارند.
اکثر سیاره‌هایی که بیش از 1.6 برابر زمین هستند، به سختی می‌توانند محتویات سنگی داشته باشند و در تحقیقات گذشته نشان داده شده است که دما و فشار در زیر اتمسفر هیدروژنی آن‌ها به قدری بالا است که نمی‌توانند از حیات بر روی خود پشتیبانی کنند. با این حال در تحقیقات جدید، ستاره‌شناسان ثابت کرده‌اند که تحت شرایط خاصی این سیاره‌ها می توانند از حیات پشتیبانی کنند. این ایده منجر به کشف رده‌ی جدید سیاره‌ها شد.
دانشمندان نشان داده‌اند که سیاره‌هایی وجود دارند که 2.6 برابر زمین هستند و اتمسفر غنی از هیدروژن دارند، ولی با این حال شرایط در زیر اقیانوس‌های وسیع آن‌ها به نحوی است که می‌توانند از حیات پشتیبانی کنند. البته آن‌ها اذعان دارند که در اکثر این سیاره‌ها، امکان حیات تنها در طرف تاریک این سیاره‌ها وجود دارد و در طرف روشن آن‌ها امکان حیات وجود ندارد. البته برخی از آن ها که دمای پایین‌تری دارند و تشعشعات کمتری از ستاره‌ی میزبان خود دریافت می‌کنند، امکان حیات را در همه جای خود دارند.
ستاره‌شناسان پیش‌بینی می‌کنند که در آینده تعداد خیلی بیشتری از این دنیاها کشف شود و به این ترتیب، دامنه‌ی مکان‌هایی که می‌توان در آنجا به دنبال حیات گشت افزایش پیدا خواهد کرد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/302401/کشف-سیاره‌های-فراخورشیدی-جدید؛-تعریف-کمربند-حیات-را-تغییر-دهید
بستن   چاپ