راه ترقی
یافته های جدید پژوهشگران فاش کرد: رازدار نباشید
يکشنبه 28 شهريور 1400 - 14:54:36
راه ترقی - سیناپرس /محرمانه نگه داشتن اطلاعات خود یا سایرین را می توان راز محسوب کرد. پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند حفظ رازهای متعدد، اغلب می تواند در طولانی مدت هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی مضر باشد.

راه ترقی


 همه ما در زندگی خود رازهای زیادی داریم و در حقیقت اکثر مردم دهها مساله شخصی را در ذهنشان دارند که هرگز با هیچکس به اشتراک نگذاشته و احتمالاً هیچ گاه در مورد آن با کسی سخن نخواهند گفت.
مایکل اسلپیان ، روانشناس دانشگاه کلمبیا و الکس کوچ ، روانشناس دانشگاه شیکاگو در این رابطه معتقدند: عدم اطلاع از مسائل خصوصی دیگران برای به ما آسیبی نخواهد زد بلکه وقتی رازی را در دل داشته و به آن فکر می کنیم و می دانیم نباید درباره آن به کسی چیزی بگوییم ، برای سلامتی مضر است.
تحقیقات پژوهشگران نشان داده است رازهایی که معمولاً افراد در دل خود حفظ می کنند را می توان در 36 گروه اصلی دسته بندی کرد. این موارد از خیانت تا رفتار مجرمانه ، از خواسته های عاشقانه گرفته تا نارضایتی شغلی ، و از داشتن یک تجربه آسیب زا گرفته تا انجام یک سرگرمی غیر معمول را شامل می شوند.
در این میان هنوز برای روان شناسان مشخص نیست که چرا برخی اسرار مضر هستند در حالی که برخی دیگر به ما آسیبی نمی رسانند. در این مطالعه، محققان از شرکت کنندگان خواستند تا 36 راز رایج را در هر گروهی که می خواهند دسته بندی کنند. این رازها عمدتا شامل موارد زیر بودند: موارد اخلاقی شامل دو گروه مضر یعنی آسیب رساندن به دیگران ، سرقت یا سایر اقدامات غیرقانونی و موارد غیر مضر، شامل جاه طلبی ، سرگرمی یا احساس نارضایتی در محل کار. 
مسایل ارتباطی شامل گروه مضر امیال عاشقانه ، خیانت و به طور کلی رفتارهای جنسی در مقابل رازهای غیر مضر مانند مشکلات در مدرسه یا محل کار ، و همچنین اعتقادات مذهبی یا سیاسی.
موارد بینشی شامل گروه آسیب زایی همچون مشکلات زناشویی یا مشکلات سلامتی.
به گزارش سیناپرس، به باور محققان، نگهداشتن راز می تواند از نظر روانشناختی مضر باشد زیرا دارنده راز فرصتی برای بحث در مورد محتویات آنها با افراد دیگر ندارد. در حالت عادی هنگامی که ما مشکلاتی داریم ، به اشتراک گذاشتن آنها با دیگران به ما کمک می کند تا بتوانیم نحوه برخورد با این موضوع را شناسایی کنیم، اما وقتی صحبت از اسراری می شود که امکان گفتن آن به دیگران وجود ندارد، ما احساس شرم کرده و تمایلی به افشای آنها نداریم این مساله در دراز مدت باعث ایجاد آسیب های شدید روحی در افراد خواهد شد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/302598/یافته-های-جدید-پژوهشگران-فاش-کرد--رازدار-نباشید
بستن   چاپ