راه ترقی

آخرين مطالب

استراتژی بلندمدت ترکیه نوشتارها

  بزرگنمايي:

راه ترقی - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
ولی گل‌محمدی | موضوع ورود به سوریه و ایجاد منطقه امن در این کشور توسط ترکیه مربوط به امروز و دیروز نیست، بلکه از سال 2017 که رفراندوم استقلال کردستان عراق برگزار شد، ترکیه مذاکرات جدی را با امریکا و اروپا بر سر ایجاد منطقه امن انجام داد که کاملا تحت تاثیر مباحث امنیتی و پناهجویان سوری است که در داخل ترکیه حضور دارند و به‌ شدت این کشور را آسیب‌پذیر کرده است. ترکیه سال‌هاست که روی این طرح برنامه‌ریزی کرده است. اولین امیدها مربوط به اواخر سال گذشته میلادی می‌شد؛ زمانی که دونالد ترامپ اعلام کرد قصد دارد نیروهای امریکایی را از شرق و شمال سوریه خارج کند. در آن زمان ترکیه سعی کرد خود را به مناطق مورد نظر در سوریه نزدیک کند اما دو پایگاه امریکا در راس العین و تل ابیض باعث شد که آنها به سوریه ورود پیدا نکنند...
چراکه این نگرانی وجود داشت که بین ارتش ترکیه و نیروهای امریکایی درگیری‌هایی رخ دهد. واقعیت آن است پیش از اینکه عملیات‌های سپر فرات و شاخه زیتون آغاز شود، همه عنوان می‌کردند که امریکا نسبت به آغاز این حمله به آنکارا اولتیماتوم داده و ایران و روسیه نیز به ‌شدت مخالف شروع این عملیات بودند. اکنون به نسبت گذشته شرایط برای ورود ترکیه به مرزهای سوریه مساعدتر است و مخالفت قابل توجهی با اقدام ترکیه وجود ندارد. بنابراین اتفاقی که در شاخه زیتون و سپر فرات رخ داد در عملیاتی که وزارت دفاع ترکیه آن را کریدور صلح نامیده مشکلی وجود نخواهد داشت. از همین‌رو ترکیه بسیار مصمم است، نیروهای ارتش را وارد سوریه کند ولی اینکه عملیات به‌طور رسمی چه زمانی آغاز خواهد شد هنوز مشخص نیست. در صورت وارد شدن ترکیه به این عملیات نباید تردید داشت که با چراغ سبز امریکا بوده است. اردوغان مدت‌هاست در نشست‌ها و دیدارهای مختلف به دنبال جلب رضایت امریکا برای این عملیات است. ولی رضایت امریکا به نظر می‌رسد کاملا مشروط است و به همین خاطر به نحوی برخورد می‌کند که شدت حملات و میزان تلفات این عملیات کمتر باشد. از سوی دیگر ارتش ترکیه نیز به دنبال یک عملیات کاملا محدود در سوریه است. مساله بسیار مهمی که به دستاوردهای میدانی ترک‌ها کمک خواهد کرد این است که ترک‌ها از یک حمایت قابل توجه میدانی، سیاسی و اجتماعی از سوی نیروهای ارتش آزاد برخوردار هستند. بنابراین نیروهای محلی متحد ترکیه می‌توانند شرایط را برای ارتش این کشور فراهم کنند و در عمل نیز از ایجاد یک کمربند عربی در برابر نیروهای کردی سخن می‌گویند.
از طرفی رجب طیب اردوغان رییس‌جمهور ترکیه مهارت خاصی در جذب افکار عمومی ترکیه برای حمایت از عملیات‌های نظامی در خارج از مرزهای ترکیه دارد. اردوغان طی سال‌های اخیر به حدی مساله کردی را امنیتی کرده است که چه بخواهید و نخواهید جامعه داخلی همگام با دولت آماده هرگونه ضربه زدن به مواضع کردها در سوریه و پ‌ک‌ک در ترکیه هستند. اکنون اگر خبرگزاری‌ها و شبکه‌های اجتماعی ترکیه را مشاهده کنید، حماسه‌سرایی‌ها در خصوص آماده‌باش یگان زرهی ارتش ترکیه در مرز سوریه آغاز شده است و با افتخار در خصوص این عملیات صحبت می‌کنند. بنابراین می‌توان گفت که نه‌تنها اردوغان با مشکل روبه‌رو نمی‌شود، بلکه یک حمایت مردمی جدی خواهد داشت و در سوی دیگر موجب می‌شود نگاه افکار عمومی از وقایع داخلی و مشکلاتی که مردم با آن مواجه هستند، منحرف شود، زیرا اکنون ترکیه با یک بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و همچنین یکسری بحران‌های مسائل مربوط به بحران پناهجویان است که این عملیات کمک خواهد کرد به حاشیه بروند و در فضای ترکیه کمرنگ‌تر شوند. از طرفی با توجه به روحیه ناسیونالیستی و همچنین اسلام‌گرایانه‌ای که در ترکیه وجود دارد اگر تلفات در این نبرد افزایش پیدا کند قطعا با تشییع جنازه‌ها و مانورهای خاص خود حمایت‌ها از جنگ را بیشتر می‌کند، هرچند ممکن است در این زمان دست احزاب اپوزیسیون برای انتقاد از تلفات نظامی بازتر شود، ولی به نظر نمی‌رسد از حمایت‌های مردمی کاسته شود، چراکه ناسیونالیست‌ها پشت این ماجرا هستند. اما برای اینکه انتقادی شکل نگیرد، باعث می‌شود که ترک‌ها عملیات محدودی در سوریه داشته باشند. نباید فراموش کرد یک نگرانی که در داخل ترکیه وجود دارد، بحث آینده حدود 4 میلیون پناهجوی سوری است. این موضوع یک بحران اقتصادی و اجتماعی جدی در ترکیه به وجود آورده است و مردم به ‌شدت نگران هستند که در نهایت با این میزان پناهجو چه کاری بناست، انجام دهند. به همین دلیل راضی هستند که یک عملیات منطقه‌ای امن ایجاد شود و این پناهجویان از ترکیه خارج و در این منطقه اسکان داده شوند، به همین دلیل از موضوع استقبال می‌کنند. پروژه مدنظر ترکیه شامل عفرین تا شنگال می‌شود. اکنون بخشی از این محدوده به سرانجام رسیده و تنها منطقه قامشلی و شنگال از این کریدور باقی مانده است. این کریدور یک عمق 30 کیلومتری و طولی 480 کیلومتری خواهد داشت که با این عملیات این امر به طور کامل محقق خواهد شد. آقای اردوغان در سازمان ملل مطرح کرد که ما طرحی با ارزش 27میلیارد دلار آماده اجرا در شمال سوریه داریم که در آنجا سرمایه‌هایی وارد می‌شود که بخشی از آن را اروپا و امریکا باید تامین کند که چندین شهرو روستا ایجاد خواهد شد و حدود 3 میلیون پناهجو در آنجا اسکان داده می‌شوند. طرح کاملا فکر شده و بسیار استراتژیک‌تر از آن است که صرفا به چند حفره امنیتی کردی تقلیل داده شود. وقتی که ترکیه روابط خود با یک ابرقدرت را به خطر می‌اندازد قطعا مشخص است که چقدر این موضوع برای آنها اهمیت دارد. البته زود است که بحث الحاق این منطقه به ترکیه مطرح شود اما موضوع الحاق استان حاتای به ترکیه در سال 1939 یک درس و تجربه تاریخی برای ترکیه است و بعید نیست همین برنامه را در این کریدور پیاده کنند. اکنون در مناطق تحت کنترل ترکیه به جای دینار سوری، لیر مورد استفاده قرار می‌گیرد و حتی استاندار عفرین نیز توسط ترکیه انتخاب می‌شود و شوراهای محلی مشغول کار زیر نظر آنکارا هستند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/83651/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اشتباه نویر رئال رابه گل تساوی رساند

گل دوم رئال که مشکوک بود ولی پذیرفته شد

بررسی صحت گل دوم رئال مادرید با شبیه سازی زمین

لحظه صحیح اعلام شدن گل دوم رئال مادرید و انفجار سکوهای برنابئو

وزیر ورزش: صداوسیما باید حق پخش را بدهد

رستگاری کهکشانی‌ها با کامبک 3 دقیقه‌ای؛ رویای فینال تمام آلمانی بَر باد رفت

نامه رسمی پرسپولیس با اشاره به استقلال!

اولین تلاش هری کین در نیمه دوم بی نتیجه ماند

دو سیو دیدنی نویر اجازه ورود توپ رئال را نداد

شور و هیجان حفیظ دراجی، گزارشگر معروف عربی هنگام گزارش بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ

گل اول بایرن مونیخ به رئال مادرید

گل رئال مادرید به بایرن مونیخ که مورد قبول قرار نگرفت

ضربه خطرناک هری کین که نتوانست بایرن را به گل دوم برساند

ضربه کرنر بایرن مونیخ به تیرک افقی دروازه خورد

گزارش زنده: رئال مادرید 0-1 بایرن مونیخ

عصر ایران: به جای سرک کشیدن به «بستر» دیگران ، حواس تان به «سفره» مردم خودمان باشد

ترور یک اسرائیلی در مصر همزمان با آغاز یورش به رفح

آمریکا و اسرائیل به نقطه شکست رسیدند؟

ترکیب رئال مادرید و بایر ن مونیخ در بازی امشب

موقعیت بسیار خوب برای رئال که به تیر خورد

ایکر کاسیاس درمیان ازدحام هواداران رئال مادرید وارد برنابئو شد

ازدحام شدید هواداران رئال مادرید پشت درب های ورزشگاه سانتیاگو برنابئو

جو سکو های ورزشگاه سانتیاگو برنابئو، لحظاتی قبل از شروع بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ

ضربه زیبای هری کین که از کنار دروازه به کرنر رفت

سیو فوق العاده نویر باز هم بایرن را نجات داد

هاشمی: بیشترین بودجه به فدارسیون کشتی می‌رسد

قربانی: همه بازی کثیف را دوست دارند

لونین کین را ناکام گذاشت در ثانیه های آخر نیمه اول

گزارش زنده: رئال مادرید 0-0 بایرن

نظرات پورمحمدی دربارۀ شخصیت‌های معروف: فردوسی‌پور باسواد و خاص، فروغی خیلی سیاسی و جبلی کم زور است

گامبو!! درُ میزنی واسه چی؟

ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت

‏‎بیکاری من در سینما ارتباط مستقیم داشت با متاهل بودنم!

اجرای قطعه پرطرفدار «دسپاسیتو» توسط نوازنده اکوادوری رائول تورس

این وسیله یک نجات غریق در مواقع اضطراری است

شاعرانه/ عمق تاریک تمام خوابها را لمس می سازم

راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد؛ آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران

میزان واردات هواپیما و هلی‌کوپتر به کشور در دولت سیزدهم اعلام شد

دعوت مدیر ورزشگاه دستگردی به جلسه بازی پرسپولیس

اینتر قرارداد اینزاگی را 5 دقیقه‌ای تمدید می‌کند!

رئیس بایرن از صعود تیمش به فینال سی‌ال مطمئن نیست

رئیس اتلتیکومادرید امشب طرفدار رئال است!

از افشاگری داور فوتبال تا بدل صدام حسین در ورزشگاه

امباپه دوست داری رئال به فینال برود یا بایرن مونیخ؟

اینستاگرام vs واقعیت!

رئال یا بایرن؛ برای دورتموندی‌ها مهم نیست

لیگ یک؛ فرار از منطقه خطر با یک امتیاز

شکایت استقلال از مدیرعامل و معاون پرسپولیس

خبرنگار عراقی مدعی شد: بارزانی در سفر به ایران، تعهداتی داد

اتفاقی که برای احمدی‌نژاد در مجارستان افتاد