پنجشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۵
اقتصاد

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: ناترازی بنزین با قاچاق و خودروهای پرمصرف تشدید شده است

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: ناترازی بنزین با قاچاق و خودروهای پرمصرف تشدید شده است
راه ترقی - ایرنا/ سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: بخشی از ناترازی سوخت ناشی از قاچاق است و در برخی استان‌ها روزانه میلیون‌ها لیتر بنزین و گازوئیل از چرخه مصرف خارج می‌شود. ...
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایرنا / سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: بخشی از ناترازی سوخت ناشی از قاچاق است و در برخی استان‌ها روزانه میلیون‌ها لیتر بنزین و گازوئیل از چرخه مصرف خارج می‌شود.
رضا سپهوند، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مصرف روزانه بنزین در کشور حدود ۱۳۷ میلیون لیتر و با افزایش سفرها در شهریورماه ممکن است به ۱۴۲ میلیون لیتر یا بیشتر برسد، در حالی که تولید روزانه حدود ۱۳۰ میلیون لیتر است.
قاچاق روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت در سیستان و بلوچستان
وی افزود: بر اساس آمار مطرح‌شده در نشست اخیر با وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، تنها در استان سیستان و بلوچستان روزانه حدود ۲۰ میلیون لیتر بنزین و گازوئیل قاچاق می‌شود و استان‌های کرمان و هرمزگان نیز با پدیده قاچاق سوخت مواجه هستند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سرانه مصرف بنزین در هرمزگان حدود دو برابر متوسط کشور است که بخشی از آن ناشی از فاصله زیاد شهرها و مصرف واقعی است، اما بخش قابل توجهی نیز به قاچاق اختصاص دارد.
سپهوند گفت: قاچاق سوخت از روش‌های مختلف انجام می‌شود و حتی در برخی موارد فرآورده تولیدشده در پالایشگاه‌های خصوصی به جای عرضه در داخل کشور، به صورت سازمان‌یافته قاچاق می‌شود.
افزایش قیمت بنزین فعلا در دستور کار نیست
وی با اشاره به برنامه دولت برای کاهش ناترازی سوخت اظهار کرد: دولت ابتدا افزایش قیمت بنزین را به عنوان یکی از راهکارها مطرح کرد، افزایش نرخ سوم موجب شد بخشی از مصرف کاهش پیدا کند و حدود دو تا سه میلیون لیتر از ناترازی کاسته شود.
نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی افزود: با این حال، نمایندگان مجلس و دولت با توجه به شرایط اقتصادی و نگرانی از افزایش فشار معیشتی بر مردم، با افزایش بیشتر قیمت بنزین در شرایط فعلی موافقت نکردند.
سپهوند تاکید کرد: دولت از نظر قانونی اختیاراتی برای اصلاح قیمت حامل‌های انرژی دارد، اما در شرایط کنونی باید آثار اقتصادی و اجتماعی هر تصمیم نیز مورد توجه قرار گیرد.
طرح کدینگ کارت سوخت در کرمان
وی با اشاره به اجرای آزمایشی طرح کدینگ کارت‌های سوخت در کرمان گفت: در این طرح استفاده از سهمیه سوخت به خودروهای متعلق به استان محدود شده و هدف آن کاهش انتقال سهمیه و کارت‌های سوخت از سایر استان‌ها و جلوگیری از قاچاق است.
سپهوند افزود: همچنین طرحی که طی دولت سیزدهم در سیستان و بلوچستان برای عرضه سوخت با هدف ایجاد اشتغال اجرا شد، عملا به یکی از عوامل گسترش قاچاق سوخت تبدیل شده و قرار است این سهمیه نیز در ماه‌های آینده جمع‌آوری شود.
وی ادامه داد: در حوزه گازوئیل نیز وضعیت ناترازی و قاچاق نگران‌کننده‌تر است و بخشی از تخلفات از طریق کارت‌های سوخت ماشین‌آلات، بارنامه‌های صوری و پیمایش‌های غیرواقعی انجام می‌شود.


نظرات شما