چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵
اجتماعی

راز مرگ ۳۷ معدن‌کار در یک بازداشتگاه مخوف؛ روایت‌های متناقض از «بیماری» تا خفگی در سلول

راز مرگ ۳۷ معدن‌کار در یک بازداشتگاه مخوف؛ روایت‌های متناقض از «بیماری» تا خفگی در سلول
راه ترقی - خبرآنلاین/ در فاصله تنها دو روز پس از بازداشت ده‌ها معدن‌کار در شهر مینّا، مرکز ایالت نیجر در نیجریه، ۳۷ نفر در بازداشتگاه جان باختند؛ حادثه‌ای که علت دقیق آن ...
  بزرگنمايي:

راه ترقی - خبرآنلاین / در فاصله تنها دو روز پس از بازداشت ده‌ها معدن‌کار در شهر مینّا، مرکز ایالت نیجر در نیجریه، ۳۷ نفر در بازداشتگاه جان باختند؛ حادثه‌ای که علت دقیق آن هنوز مشخص نیست و روایت مقام‌های امنیتی درباره احتمال شیوع بیماری، در برابر ادعاهای بازماندگان درباره ازدحام شدید، تهویه نامناسب و پاشیده‌شدن ماده‌ای ناشناس، پرسش‌های زیادی ایجاد کرده است.
ماجرا از ۱۵ و ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶ آغاز شد؛ زمانی که نیروهای «سپاه امنیت و دفاع مدنی نیجریه» (NSCDC) در عملیات مقابله با استخراج غیرقانونی طلا در مناطق Wushishi و Lukoto در ایالت نیجر، ده‌ها معدن‌کار را بازداشت کردند.
این افراد به مینّا، مرکز ایالت نیجر، منتقل شدند. در مجموع ۶۷ معدن‌کار در بازداشت قرار گرفتند که بنا بر گزارش‌ها، شماری از آنان نوجوان بودند.
صبح پنجشنبه ۱۷ سپتامبر، اجساد ۳۷ نفر از بازداشت‌شدگان در محل نگهداری آنان پیدا شد. دولت نیجریه بعداً تشکیل یک کمیته مستقل برای بررسی این مرگ‌ها را اعلام کرد.
«بیماری» یا خفگی در سلول؟
یکی از نخستین توضیحاتی که از سوی مقام‌های محلی NSCDC مطرح شد، احتمال شیوع یک بیماری بود؛ با این حال علت مرگ از همان ابتدا قطعی اعلام نشد و اجساد برای بررسی پزشکی به بیمارستان منتقل شدند.
در مقابل، برخی بازماندگان روایت متفاوتی ارائه کرده‌اند. به گفته آنان، تعداد زیادی از بازداشت‌شدگان در فضایی بسیار کوچک و نامناسب نگهداری می‌شدند و شرایط تنفسی داخل سلول به‌تدریج وخیم شده است.
سه بازمانده همچنین به رویترز گفته‌اند که نگهبانان ماده‌ای ناشناس را داخل سلول پاشیده‌اند و با وجود درخواست کمک، درهای سلول بسته باقی مانده است. رویترز تأکید کرده که علت مرگ همچنان در دست بررسی است و این ادعاها هنوز به‌طور مستقل اثبات نشده‌اند.
پس از انتشار خبر مرگ‌ها، مقام‌های دولتی دستور تحقیقات گسترده را صادر کردند. ۱۹ سپتامبر، وزارت کشور نیجریه از تشکیل یک کمیته مستقل ۱۰ نفره برای بررسی شرایط بازداشت، نحوه دستگیری افراد و علت و چگونگی مرگ آنان خبر داد.
همچنین شماری از مسئولان NSCDC، از جمله فرمانده ایالت نیجر، تا زمان مشخص‌شدن نتیجه تحقیقات تعلیق شدند. این کمیته قرار است درباره مسئولیت احتمالی، کوتاهی یا تخلف مقام‌های مرتبط نیز تحقیق کند و ظرف دو هفته گزارش خود را ارائه دهد.
اعتراض‌ها در مینّا
مرگ این ۳۷ نفر در ۱۸ سپتامبر به اعتراض‌هایی در مینّا منجر شد. پلیس برای متفرق‌کردن معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کرد و در پی تشدید ناآرامی‌ها، مقام‌های ایالت برای شهر مقررات منع رفت‌وآمد شبانه وضع کردند.
تا ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۶، علت قطعی مرگ این ۳۷ نفر اعلام نشده است؛ بنابراین هرگونه نسبت‌دادن قطعی مرگ‌ها به خفگی، ماده شیمیایی یا بیماری، پیش از انتشار نتایج بررسی‌های پزشکی و تحقیقات رسمی، زودهنگام خواهد بود.


نظرات شما