راه ترقی

آخرين مطالب

ابوالفضل پورعرب؛ ستاره ای که در دهه 70 عشق جوانان بود فرهنگ و هنر

ابوالفضل پورعرب؛ ستاره ای که در دهه 70 عشق جوانان بود
  بزرگنمايي:

راه ترقی - برترین ها / ابوالفضل پورعرب فارغ‌التحصیل بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشسرای هنر است. نخستین کار حرفه‌ای این هنرمند در سینما دستیار کارگردانی فیلم «دزد و نویسنده» در سال 1364 است. او با ایفای نقش جوانی نوکیسه که تحت تاثیر عشق به راه می‌آید، در فیلم «عروس» در سال 1369 کشف شد و به‌عنوان چهره اول فیلم‌های دهه 70 نقش‌های زیادی بازی کرد. هر چه بود «عروس» طعمی کاملا متفاوت از همه فیلم‌های آن دوران داشت و موفقیت تجاری خیره‌کننده‌اش حاصل تسلط حرفه‌ای و شناخت ذائقه عمومی از سوی سازندگانش بود. پورعرب برای فیلم «عروس» در جشنواره بین‌المللی فیلم پیونگ‌یانگ برنده بهترین بازیگر نقش اول مرد شده است.

راه ترقی


پورعرب سال 70 بعد از فیلم «عروس» به گروه سازندگان فیلم «قربانی» پیوست تا در کنار داریوش ارجمند و مقابل دوربین صدرعاملی بازی کند.همین سال‌ بود که مورد توجه رخشان بنی اعتماد قرار گرفت و نقش اول فیلم «نرگس» بازی کرد.

راه ترقی


نقش عادل در این فیلم شخصیتی با فراز و فرود بسیار که استعداد متحول شدن را داشت و می‌توانست با عشق زندگی خود را دگرگون کند. بدون شک رخشان بنی اعتماد در بروز استعداد پورعرب در ایفای نقش‌های چندلایه سهم به سزایی داشت. پس اکران موفق «نرگس» پورعرب بیشتر شناخته شد و تبدیل به بازیگری شد که مردم به خاطر او به سینما می‌رفتند. بدین ترتیب او خیلی زود سوپراستار سینما شد و در سال 71 در چهار فیلم رابطه پنهانی، مهاجران، سوء تفاهم و دو روی سکه بازی کرد.

راه ترقی


ابوالفضل پورعرب نشان داد هم قابلیت و استعداد قابل‌توجهی دارد و هم می‌تواند ستاره‌ای پولساز باشد. پورعرب عاشق شد، عینک دودی به چشم زد، سوار موتور شد، در خیابان‌های تهران به تعقیب و گریز پرداخت و ستاره محبوب سینمارو‌ها لقب گرفت. در نیمه اول دهه 70، پورعرب به همراه جمشید هاشم‌پور بالاترین دستمزد را میان بازیگران سینما می‌گرفت.
او در فیلم «آواز تهران» با پیشتوانه تئاتر خود نشان داد که با فن بیان مسلط خود می‌تواند از پس صحنه‌های پر زد و خورد برآید. او درسال 72 در فیلم «نیش» ساخته همایون اسعدیان درخشان ظاهر شد.

راه ترقی


یکی دیگر از نقش‌های به یادماندنی او در این دهه، فیلم «چهره» سیروس الوند است. حضور او در جذب تماشاگر این فیلم بی تاثیر نبود.

راه ترقی


اواخر دهه 70 در فیلم «دست‌های آلوده» بار دیگر با سیروس الوند همکاری کرد، نقش مقابل او در این فیلم هدیه تهرانی بود، این دو در سال 76 در فیلم غریبانه مقابل هم بازی کرده بودند. فیلم توانست یکی از پرفروش‌ترین‌های سال شود.

راه ترقی


او در سال 75 در فیلم «مردی شبیه باران» به کارگردانی سعید سهیلی بازی کرد، او در نقش یک رزمنده درخشان ظاهر شد. او برای این فیلم در پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد دریافت کرد.

راه ترقی


او با بازی در سریال «مسافر» سیروس مقدم بار دیگر بین عام و خاص معروف شد. او با حضور در فیلم «تیک» تا حدودی انتظارات برآورده کرد هرچند این فیلم اکران موفقی نداشت و ستاره اقبالش از ابتدای دهه 80 رو به افول گذاشت و به تدریج به حاشیه رفت و روزگار هم با او خوب تا نکرد.

راه ترقی


او سال 95 پس از دوره‌ای کم‌کاری در اولین تجربه حضور در نمایش خانگی، با سریال «شهرزاد» اثر حسن فتحی، حضور بسیار موفقی در این سریال داشت. «حشمت» که یکی از افراد مورد اعتماد «بزرگ آقا» بود، به یکی از شخصیت‌های محبوب سریال تبدیل شد و بازی خوب پورعرب هم مانند دیگر بازیگران سریال مورد توجه قرار گرفت.

راه ترقی


یکی از امید‌های اصلی برای بازگشت موفق ابوالفضل پورعرب به تلویزیون و سینما، سریال «87 متر» و «کاناپه» به کارگردانی کیانوش عیاری است. کیانوش عیاری چه در سینما و چه در تلویزیون سابقه بسیار خوبی دارد و نام این کارگردان توقعات را از این سریال بالا برده است، بنابراین سریال «87 متر» می‌تواند بار دیگر این سوپراستار دهه 70 سینما را در مرکز توجه قرار بدهد.

راه ترقی


پوریا ذوالفقاری (منتقد سینما) در اینستاگرام خود نوشت: «به مناسبت زادروز ابوالفضل پورعرب بیراه ندیدم که بخشی از صحبت‌هایش را در گفت‌وگویی که حدود هشت سال پیش با او کردم، اینجا بیاورم. حرف‌های سوپراستاری که «تبار» داشت و روی صحنهٔ تئاتر در کنارخسرو شکیبایی و هادی اسلامی و... بازی کرده و بعد به سینما آمده بود؛ «تربیت من و نسل من شکل دیگری داشت. همه چیز خیلی جدی بود... پس از اجرای یک نمایش با کارگردانی مثل محمود استادمحمد از سالن بیرون می‌آمدیم. اگر خانمی می‌آمد و سلام می‌کرد، باید پیش استادمحمد قسم می‌خوردیم که ما این خانم را نمی‌شناسیم.

راه ترقی


به همین دلیل هنوز هم ستاره بودن را باور ندارم. من تلاشم را کردم که کم نگذارم. شاید فیلم بد داشته باشم ولی حتی در آن فیلم‌ها هم همه توانم را به کار گرفتم که خوب شود. ستاره دیگر کیست؟ ستاره بهروز وثوقی است که یک بار نقش معتاد را طوری بازی کرد که پس از او هرکس معتاد را بازی کند، پیشاپیش بازنده است. در شهرستان‌ها بچه‌هایی دیده‌ام که از نظر توانایی درجه یک‌اند. ولی نمی‌توانند به تهران بیایند و بازی کنند. اگر ما ستاره بودیم، کسانی هم که نقش کوتاه بازی می‌کنند، ستاره‌اند. فقط فاصله بیش‌تری از خورشید دارند.»

راه ترقی


«وقتی بهروز وثوقی و فردین را دوست داری و آن‌ها را قله بازیگری و ستاره بودن می‌دانی، هرگز به خودت جرأت نمی‌دهی به جایگاه مشابهی فکر کنی... وقتی پس از هفت‌بار کاندیدا شدن برای فیلم مردی شبیه باران (سعید سهیلی) سیمرغ بلورین گرفتم، رفتم و از خسرو شکیبایی رخصت طلبیدم. او را از زمان تئاتر می‌شناختم. می‌دانستم چقدر رنج کشیده تا توانسته به این مرحله برسد.»

راه ترقی


این‌ها حرف‌های ستاره‌ای‌ست که در مقطعی چنان محبوب شد که مدیران سینما از ترس محرومش کردند تا مدتی در خانه بنشیند و موج محبوبیتش کمی فروکش کند! ما در سینمای بعد از انقلاب هیچ ستارهٔ مردی را به محبوبیت پورعرب در دوران اوجش نداشتیم. دورانی که اتفاقا کوتاه هم نبود و اگر آن بیماری لعنتی از راه نمی‌رسید حتما طولانی‌تر می‌شد... می‌دانم خودش این عکس دست به سینه کنار فردین نشسته‌اش را خیلی دوست دارد...»

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/273998/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

اعتراف پپ: انتظار نداشتم برای قهرمانی بجنگیم

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

عشق زندگی می بخشد

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستانک/ راه نجات

سیگنال مثبت به بورس تهران

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

پوستر فدراسیون فوتبال برای دیدار امروز فوتسال ایران و ازبکستان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد