راه ترقی

آخرين مطالب

یزدانی: جام ملت‌ها نشان‌ دهنده کارنامه افشاریان است گفتگو

یزدانی: جام ملت‌ها نشان‌ دهنده کارنامه افشاریان است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تسنیم/ کارشناس داوری فوتبال ایران گفت که کمیته داوران فدراسیون توجهی به الزامات فیفا ندارد و نوع نگاه AFC به نفرات ایرانی مثبت نیست.
علیرضا یزدانی با اشاره به تلاش خداداد افشاریان برای بازگشت پسرش به فهرست داوران گفت: در ماده 13 آیین‌نامه فیفا ذکر شده که اگر امتیازی در نظر می‌گیرید برای همه در نظر بگیرید. وقتی به آمار نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که در 17 هفته لیگ دسته اول، پوریا افشاریان همراه 4 داور دیگر 5 قضاوت داشتند که کم بوده است.
وی ادامه داد: در استانداردهای بین‌المللی این رقم 3 برابر است و در واقع باید تا الان 13 تا 15 قضاوت از پسر افشاریان در لیگ می‌دیدیم. این نشان می‌دهد که سیستم چیدمان را نوبتی انجام می‌دهیم. اگر اشتباه نکنم پوریا افشاریان در سال 97 در لیگ نونهالان قضاوت می‌کرد و چگونه است که در این سال‌ها به لیگ برتر رسیده است؟ اگر شرایط داوران جام ملت‌های آسیا را بررسی کنیم، می‌بینیم که آنها بالای 55 تا 60 قضاوت بین‌المللی را داشته‌اند. بنیادی‌فر و کمک‌هایش ایلدروم و قاسمی، که اولین قضاوت‌شان را در بازی عمان و تایلند خواهند داشت، 4 یا 5 قضاوت در نیم فصل داشتند که خیلی پایین است.
یزدانی عنوان کرد: همیشه در جام ملت‌ها در داوری با قدرت حاضر بودیم و یک یا دو تیم داوری داشته‌ایم، ولی الان شرایط که تیم داوری‌مان را با داوران ژاپنی و استرالیایی مقایسه می‌کنیم می‌بینیم آنها در لیگ‌های خودشان حدود 10 تا 12 بار در لیگ‌شان قضاوت کرده‌اند. سطح فنی داوری ما رو به افول بوده و این برای فوتبال ما مضر است.
این کارشناس داوری گفت: کارنامه داوری ایران با ریاست خداداد افشاریان در کمیته داوران در جام ملت‌ها مشخص شده است. داوران اماراتی، ژاپنی، استرالیایی و ... را می‌بینیم که چه شرایطی دارند و در جام ملت‌ها قضاوت می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که AFC داوری فوتبال ما را بررسی کرده و مشخص است که داوری ما هنوز به آن سطح بالای قضاوت نرسیده و در واقع ما در آسیا وجهه مثبتی از نظر فنی داوری نداریم.
یزدانی یادآور شد: کمیته داوران فیفا آیین‌نامه‌ای را از سال 2010 برای انجمن‌های عضو فرستاد و نقش اعضای زیرمجموعه را ترسیم کرد. این اساسنامه را اصلاً در نظر نگرفتیم و فکر می‌کنم 10 تا 15 درصد از این آیین‌نامه اجرا کرده‌ایم. کمیته داوران فیفا از همان ابتدا اعلام کرد که این مقررات برای سازمان‌های داوری عضو است و به نیت کمک به فدراسیون‌ها انجام می‌شود. فیفا ماده‌های مختلف را درباره داوری دارد‌.
بازار
وی اضافه کرد: در ماده 4 درباره چینش داوری توضیحاتی داده که از ابتدای هر فصل باید صورت بگیرد و ساختار کاری داوران طبقه‌بندی شده که کمیته داوران ایران توجهی به آن نداشته است. خداداد افشاریان به عنوان رئیس کمیته داوران در حال حاضر رئیس هیئت فوتبال استان کهکیلویه است که این کار یک نوع وابستگی به فوتبال است. در حالی که در ماده 4 فیفا این موضوع ذکر شده که رئیس کمیته داوران نباید هیچگونه ارتباط سازمانی و وابستگی به فوتبال داشته باشد و این ماده هم در کمیته داوران در نظر گرفته نشده و خلاف قوانین است.
یزدانی با اشاره به الزاماتی که از سوی فیفا در ماده 10 آورده شده و کمیته داوران باید این الزامات را انجام دهد، به تسنیم گفت: فیفا مواردی را برای اعضای خود مطرح کرده و می‌گوید اساس توسعه داوری چیدمان داوران است. آزمون آمادگی جسمانی، آزمون‌‌های فنی و مباحث پزشکی 3 نکته اساسی است اما کمیته داوران آزمون‌های فنی و جسمانی را سطحی انجام می‌دهد و مباحث پزشکی را هم لحاظ نمی‌کند. کمیته داوران بحث چیدمان داوری را هم به درستی انجام نمی‌دهد و می‌بینیم اشتباهات داوری صورت گرفته و تیم‌ها متضرر شدند.
وی خاطرنشان کرد: در نیم‌فصل اشتباهات داوری زیادی داشتیم، مدیریت فدراسیون فوتبال باید نگرش جدیدی داشته باشد و در سیستم آموزشی و مدیریت داوری مباحث جدیدی را بیاورد و در کمیته داوران تجدیدنظر شود. اعضای کمیته داوران نفراتی هستند که آزمون و خطا شده‌اند و باید بگویم مسیر ما رو به پیشرفت نیست و در مبحث توسعه داوری روبه افت هستیم.
یزدانی اظهار داشت: تاج به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال در خصوص اشتباهات داوری، یک مبحث 8 ماده‌ای گذاشت که اجرای آن هم ضعیف بود. چیدمان داوران باید برعهده دپارتمان داوری باشد در حالی که این کار را به افشاریان سپردند و تا پایان نیم‌فصل اول هم این اشتباه ادامه داشت. کیفیت داوری ما پایین آمده چون داوران و کمک‌ داوران ما بازی‌های کمتری را قضاوت می‌کنند، همانطور که گفتم تیم داوری ما که در جام ملت‌های آسیا حضور دارد با 4-5 قضاوت در قطر حضور پیدا کرده‌اند که آمار پایینی است.
یزدانی گفت: در فیفا بحث صغرسن منسوخ شده و افشاریان به این مورد هم توجهی نکرده است. اینکه برخی از داوران ما که 45 سال دارند ولی با صغرسن با 40 سال سن در حال قضاوت هستند یک نکته منفی است. پسر او هم صغر سن دارد، این موارد منفی به داوری فوتبال ما لطمه می‌زند. رئیس کمیته داوران مواردی را برای انتخاب‌های خودش مدنظر قرار دهد تا داوری ما در مسیر پیشرفت قرار بگیرد. هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال نیز باید از تصمیمات درست حمایت کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/815370/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مصرف انرژی در ایران بیش از 2 برابر استاندارد جهانی

سکته دلاری قیمت مسکن

رکورد عجیب نرخ تکفل ایران در جهان: هر شاغل خرج چند نفر را می‌دهد؟

حرکت متفاوت از منجنیق پرسپولیس

ایده جدید عنایتی برای بقای پیکان

با این بند دورتموند در هر صورت قهرمان سی‌ال است

مهاجم سابق پرسپولیس: مراقب باشید جام از دست نرود

این مربی به اینتر نمی‌رود چون هوادار میلان است

یکشنبه بازی تدارکاتی پرسپولیس با تیم ملی جوانان

اعتصاب در تمرین امروز ذوب آهن

رئیسی: در ابتدای دولت لغو سند 2030 را امضا کردم

خواسته‌ها و دغدغه‌های طلاب و علمای حوزه علمیه در دیدار با رئیس‌جمهور چه بود؟

اظهارات منتشر شده‌ از رئیس دولت اصلاحات درباره‌ انتخابات

خواننده جنجالی رپ در کنار مادرش

امیرکاظمی: ساده ترین مسائل رو هم با هوتن مشورت میکنم

علت تحریف تاریخ ایران در سریال «حشاشین» توسط مصری ها

سه زن در راس داوری مهم‌ترین فستیوال‌های جهان: ایزابل هوپر رئیس هیات داوران جشنواره ونیز شد

تار ایرانی در قلعه «فلک الافلاک» لرستان

به زیر آب رفتن یک روستا در خراسان رضوی

پایان گروگانگیری آتشین در مقابل مجتمع تجاری پالادیوم تهران

هشدار نارنجی هنوز پابرجاست، ترجیحا در فضای باز نباشید

جاری شدن سیل در خیابان‌های بردسکن

تصاویری از مرکز کهکشان راه شیری که توسط تلسکوپ بسیار بزرگ ESO ثبت شده است

کشف محققان با کمک هوش مصنوعی؛ زبان نهنگ عنبر احتمالاً همانند انسان «الفبایی» است

ماجرای «گورهای گاوچران» چیست؟

نقیضه‌سرایی با اشعار حافظ و سعدی

نهر صفر مرزی بین ایران و عراق

بازگشت به محدودسازی تنش

حق همسایگی را به جا آورید

درآمد هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران از قـطع درختان

جزیره‌ی خوشمزه‌ها/ اولین گردهمایی بزرگ سرآشپزهای ایرانی در کیش

هدیه دولت به بازار اجاره؛ سامانه خودنویس به داد مستاجران می رسد؟

دستور مسکنی رئیس جمهور به بانک‌ها

حق با امباپه بود؛ چرا رئال را انتخاب کردم

اعلام زمان نشست خبری سرمربیان هوادار و پرسپولیس

ناکامی عنوان داران کشتی جهان و المپیک در کسب سهمیه پاریس

تبریز، شهری طلسم شده برای گل‌گهر

اولین واکنش حامدی‌فر به اتفاقات جنجالی

ابراز علاقه جهانبخش برای بازی در بوندس‌لیگا و سری A

اصرار سلیمی به بازی برای استقلال با بخیه

ستاره استقلال از باشگاه طلبکار است

نقش اول تعویضی که رئال را نجات داد

مقصد احتمالی مارکو رویس مشخص شد

بانوان اراکی دوباره از تماشای بازی محروم شدند

در جلسه تشکل‌های نشر با معاون اول رئیس جمهور چه گذشت؟

اطلاعیه وزارت کشور: سه شرط مهم برای شرکت در انتخابات اعلام شد

فارس نوشت: انتشار پیام مهم و معنادار نسرین به نیکا شاکرمی

بازسازی سکانس معروف «خانه بدوش» با شخصیت‌های لگو

آیا عامل مرگ بتهوون مسمومیت با سرب بود؟

بارندگی شدید و آب گرفتگی معابر شهری خراسان‌شمالی