راه ترقی

آخرين مطالب

ابداع یک داروی جدید برای درمان آنفلوانزا ! دانش

ابداع یک داروی جدید برای درمان آنفلوانزا !
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /یک داروی جدید که برای درمان آنفلوانزای شدید ساخته شده است با روشی منحصربه‌فرد و برخلاف آن چه از یک دارو انتظار می‌رود اقدام به درمان بیماری و عفونت ریه می‌کند.
یک داروی جدید برای درمان آنفلوانزای شدید با موفقیت بیماران را در سطح مناسب التهاب ریه نگه می‌دارد تا از آسیب ریه محافظت کند در حالی که همچنان به سیستم ایمنی اجازه می‌دهد با عفونت مبارزه کند. این دارو حتی چند روز پس از عفونت در موش‌ها موثر عمل کرده است.
به نقل از نیواطلس، اگر تا به حال به آنفلوانزا مبتلا شده باشید، به احتمال زیاد به ویروس آنفلوانزایA (IAV) مبتلا شده‌اید. در مقایسه با ویروس آنفلوانزای B، عفونت با نوع A اغلب علائم شدیدتری ایجاد می‌کند. اما، در حالی که بسیاری از ما تب و لرز، سردرد و دردهای عضلانی، خستگی، گلودرد و سرفه ناشی از آنفولانزای معمولی را تجربه کرده‌ایم، عفونت شدید با نوع IAV حیوانی آن متفاوت و به صورت بالقوه تهدیدکننده حیات است.
عفونت شدید این نوع از آنفلوانزا باعث ایجاد نوع خاصی از مرگ سلولی به نام نکروپتوز، در سلول‌های آلوده شده، می‌شود. در حالی که این یک فرآیند طبیعی است که برای محدود کردن انتشار ویروس از طریق حذف فعال سلول‌های آلوده و بسیج سیستم ایمنی برای پاسخ‌دهی طراحی شده است، نکروپتوز می‌تواند یک پاسخ بیش‌ التهابی را فعال کند و باعث آسیب جانبی ریه شود که به طور بالقوه کشنده است. به غیر از مدیریت علائم آن، گزینه‌های درمانی کمی برای درمان آنفلوانزای شدید وجود دارد.
در یک مطالعه جدید، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه تافتس، بیمارستان تحقیقاتی کودکان «سنت جود»، دانشگاه هیوستون و مرکز سرطان فاکس چیس با هم همکاری کردند تا دارویی به نام UH15-38 را آزمایش کنند که از این آسیب ریوی مرتبط با آنفلوانزا در موشها جلوگیری می‌کند و به سیستم ایمنی اجازه می‌دهد با ویروس مبارزه کند.
پاول توماس، نویسنده همکار در این مطالعه می‌گوید: داروی ما به طور قابل توجهی بقا را افزایش داد و علائم عفونت ویروس آنفلوانزا را کاهش داد. این داروی جدید، التهاب خطرناک را کاهش داد و حتی به نظر می‌رسید که واکنش تطبیقی در برابر ویروس را بهبود بخشد.
دستیابی به اثر گلدیلاکس یا اثر مقدار درست دارو بر التهاب، محققان را ملزم به استفاده از شیمی هوشمندانه همراه با درک کامل مکانیسم‌های زیربنایی نکروپتوز کرد.
پروتئین کیناز 3 برهمکنش گیرنده(RIPK3) بخشی ضروری از مسیر مرگ سلولی نکروپتوز است، اما مسیر مرگ سلولی دیگری را نیز کنترل می‌کند که آپوپتوز نام دارد. هر دو نوع مرگ سلولی پاسخ‌های ایمنی متضادی ایجاد می‌کنند. مرگ آپوپتوز معمولا منجر به پاسخ‌های ایمونولوژیکی خاموش می‌شود، در حالی که نکروپتوز مولکول‌هایی را آزاد می‌کند که باعث التهاب می‌شوند. داروی UH15-38 برای جلوگیری از تحریک مسیر نکروپتوز توسط RIPK3 و طراحی شده است، در حالی که همچنان اجازه مرگ سلولی را می‌دهد و سلول‌های آلوده را به روشی کمتر التهابی حذف می‌کند.
الکسی دگترف(Alexei Degterev)، دانشیار زیست شناسی رشدی، مولکولی و شیمیایی در دانشکده پزشکی دانشگاه تافتس و یکی از نویسندگان مقاله میگوید: اگر نکروپتوز را حذف کنید، باز هم تکثیر ویروس را بدون آسیب شدید به ریه‌ها محدود خواهید کرد. به نظر نمی‌رسد که نکروپتوز برای محدود کردن یک فعالیت ویروسی ضروری باشد، بنابراین اگر بتوانیم آن را مسدود کنیم، می‌توانیم با کاهش التهاب در ریه‌ها، از میزبان محافظت کنیم.
محققان داروی UH15-38 را روی مدل‌های موش آزمایش کردند و دریافتند که دوز بالای این دارو در برابر آنفلوانزای IAV که معمولا کشنده است محافظت ایجاد می‌کند. و در دوزهای پایین، داروی UH15-38 از موشها در برابر مقادیر مشابه آنفلوانزا که انسان تجربه می‌کند محافظت کرد. قابل ذکر است که موش‌ها حتی اگر دارو را چند روز پس از آلوده شدن به بیماری دریافت می‌کردند، محافظت می‌شدند.
توماس می‌گوید: این دارو می‌تواند کاری را انجام دهد که قبلا ندیده‌ایم. ما می‌توانیم پنج روز پس از عفونت اولیه شروع کنیم و همچنان شاهد مزایایی باشیم. حذف کامل پروتئین RIPK3 انتخاب عالی نیست زیرا در این صورت سیستم ایمنی نمی‌تواند ویروس را پاک کند. زمانی که ما فقط نکروپتوز را حذف کردیم، حیوانات بهتر عمل کردند زیرا هنوز آپوپتوز داشتند و هنوز هم می‌توانستند از شر سلول‌های عفونی خلاص شوند، اما شرایط آنها آنقدر شدید التهابی نبود.
داروی UH15-38 با جلوگیری از آسیب جانبی نکروپتوز به سلول‌های اپیتلیال آلوئولی نوع 1 که یک نوع سلول خاص در ریه‌ها هستند که تبادل گاز را تسهیل می‌کنند، بقا را بهبود بخشیدند. آسیب به این سلول‌ها می‌تواند ورود اکسیژن به خون و دی اکسید کربن از آن را دشوار کند و علائمی مانند تنگی نفس، خس‌خس سینه و گرفتگی قفسه سینه را ایجاد کند. این دارو همچنین تعداد سلول‌های ایمنی مرتبط با التهاب مانند نوتروفیل‌ها را در موش‌ها کاهش داد.
توماس می‌گوید: اغلب، بدترین قسمت بیماری آنفلوانزا پس از کنترل ویروس اتفاق می‌افتد، زمانی که التهاب سلول‌های ریه را از بین می‌برد. داروی UH15-38 می‌تواند التهاب ناشی از آنفلوانزا را کاهش دهد و در عین حال پاکسازی ویروسی و سایر عملکردهای پاسخ‌های ایمنی و بافتی را دست نخورده باقی بگذارد. این، دارو را به یک گزینه امیدوارکننده برای حرکت به سمت استفاده بالینی تبدیل می‌کند.
گام بعدی آزمایشات بالینی و انسانی به‌ طور ایمن است. محققان در حال آزمایش این هستند که آیا داروی UH15-38 در درمان سایر بیماری‌های تنفسی موثر است یا خیر.
دگترف می‌گوید: در حالی که ممکن است بدترین نوع کووید-19 در کمین ما باشد، انتظار می‌رود که همه‌گیری دیگری رخ دهد و ما به چیزی نیاز داریم که از میزبان مستقل از نحوه آلوده شدن آن محافظت کند. این مطالعه امکان دستیابی به چنین هدفی را نشان می‌دهد و علاقه به نحوه شکل‌گیری مرگ سلولی در برابر عفونت‌ها را تجدید می‌کند.
این مطالعه در مجله نیچر منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/863426/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنگوی انجمن صنایع لبنی: طلب 1.5 همتی شرکت‌های لبنی بابت طرح "شیر مدارس"

سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا: 8.7 میلیارد دلار ارز از ابتدای سال تامین شد

مبلغ قرارداد کوین یامگا با استقلال برای فصل آینده لو رفت!

خداحفظی دورتموند با کاپیتان محبوب؛ دانکه مارکو

واکنش AFC به خداحافظی اشکان دژاگه؛ خداحافظ قهرمان واقعی

پیوس - میثاقیان؛ جنگ شمال و جنوب با چاشنی انتقام

پیکان - استقلال؛ محله اکباتان بدون تماشاگران

گل اول دورتموند توسط ماتسن

اشتباه مهلک نویر؛گل اول هوفنهایم به بایرن مونیخت وسط بایر

گل اسطوره در سیگنال‌ایدوناپارک؛ ضربه آزاد تماشایی در آخرین بازی خانگی

تشویق پرشور دیوار زرد آلمان برای آخرین بازی رویس

نویر در هر بازی بایرن سهمیه اشتباه دارد

شوک بزرگ به پورتو؛ محروم از اروپا

رئیسی، سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید را ابلاغ کرد

چه کسانی در روضه‌های خانگی سردار سلیمانی حضور داشتند؟

مجمع تشخیص مصلحت لایحه عفاف و حجاب را تعیین تکلیف کرد

آخوندی: کل داستان تعطیلی شنبه‌ها، سرِکاری است

روحانی مهمان جعبه سیاه: دوست دارم برم کنسرت!

زودتر از خواستگارش سر قرار رسید!

پروانه به خون خواهی مادرش می آید

سکانسی از فیلم «رویاها» با همراهی موسیقی فردریک شوپن

ممنوعیت تردد در مسیر های منتهی به میادین اصلی در مشهد

نجات کبوتران توسط مردم در حرم امام رضا (ع)

ریزش تگرگ به اندازه گیلاس تک‌دانه در مشهد

مدیریت بحران خراسان رضوی: بارش‌ در مشهد در 200 سال گذشته بی‌سابقه بود

بارش 25 میلیمتری باران در مشهد ظرف نیم‌ساعت!

هوش مصنوعی طعنه و کنایه را تشخیص می‌دهد!

قند پارسی/هیچ دارویی بهتر از محبت نیست

صدا‌های مخالفت با « شنبه»

چالش‌های صنعت خودرو در دهه 90

وزارت اقتصاد: اقدامات مالیاتی در راستای عدالت است؛ نه فشار به مردم

دپارتمان داوری فدراسیون هفتمین رئیس را هم می‌بلعد!

رنگرز: مختاری‌وگرایی با طلای بوداپست به کاویانی‌نژاد می‌رسند

پاپی دومین مدال ایران را صید کرد

امباپه به دو دلیل رئال را ترجیح داد

آغوش باز طارمی در آخرین بازی لیگ

سه نفری که نمی‌خواهند پرسپولیس قهرمان شود

افسری: فقط سه امتیاز بازی استقلال اهمیت دارد

مدافع جوان نساجی غایب بازی با استقلال

ستاره سپاهان خشم هواداران را به جان خرید

علی علیپور در آخرین بازی فصل هست

زمان افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان اعلام شد

جانباز گرانقدر 70 درصد «باقری» به همرزمان شهیدش پیوست

بررسی آخرین وضعیت ساماندهی گلزار شهدای ستارخان تبریز

پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه زاده» آسمانی شد

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه‌زاده»

چهره‌ها/ استایل زوج مشهور ایرانی در ترکیه

«اسکار» با امیر کربلایی‌زاده جلوی دوربین رفت

آهنگ «زاهد» را با صدای محسن چاوشی بشنوید

مشهد برای بار دیگر در نیمه روز تاریک شد