راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی نوشتارها

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - خراسان / « فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی » عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم دکتر هادی محمدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در سفر یک روزه ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان به سریلانکا از پروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» که شاهکار مهندسان ایرانی در دل کوه ها و جنگل های سریلانکاست، رونمایی شد و مردم این کشور در حال توسعه آسیایی می توانند از نعمت برق به میزان 120مگاوات و آب آشامیدنی و زراعی برای 5هزار هکتار از شالیزارها و مزارع چای خود استفاده کنند .
ایران و سریلانکا، روابط دیپلماتیک خود را پس از تغییر نام سابق این کشور به «سیلان» از سال 1961 و از طریق سفارتخانه‌هایشان در اسلام‌ آباد آغاز کردند و از آن زمان تاکنون دو کشور روابط دوستانه‌ و همکاری‌های گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف به ویژه حوزه فرهنگی، اقتصادی و صادرات خدمات فنی و مهندسی داشته‌اند . هرچند در این مدت رئیس جمهور سریلانکا به تهران سفر کرده بود و وزرای خارجه هم سفرهایی به پایتخت ها داشتند اما سفر رئیسی پس از 16 سال از آخرین سفر یک رئیس‌جمهور ایران به سریلانکا یک گام مهم در این فضای مثبت روابط و ارتقای همکاری ها به شمار می رود به ویژه این که این سفر پس از یک سفر پر فشار و برنامه به پاکستان برنامه ریزی شده و نشان از علاقه مندی طرف ایرانی به سفر و انجام دیدارهای رودر روست، به گونه ای که می توان انتظار داشت سفر روز گذشته به نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط میان ایران و سریلانکا بدل شود.
رئیسی پیش از این بارها بر توسعه روابط با سریلانکا و فعال‌تر شدن کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور تاکید کرده بود؛ از جمله در دیدار با همتای سریلانکایی خود در مقر سازمان ملل متحد تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی آمادگی کامل دارد و قطعا مهارت و کارایی بسیار بالای مهندسان ایرانی منشأ کارها و اقدامات بزرگ و ماندگاری در سریلانکا خواهد شد و حالا شاهد بودیم که توان فناوری ایرانی «ابر پروژه چندمنظوره اومااویا» را خلق کرد که تمام مراحل مشاوره، طراحی و ساخت آن توسط مهندسان ایرانی انجام شده و ارزشی بیش از نیم میلیارد دلار دارد و بیش از 400 مهندس ایرانی در احداث آن نقش داشته‌اند.
در واقع خدمات فنی و مهندسی یکی از ستون‌های اصلی توسعه اقتصادی کشورهاست و سهم عمده‌ای در مبادلات جهانی دارد و ارزش افزوده‌ای که در صدور خدمات فنی و مهندسی وجود دارد همراه با نیاز روزافزون اقتصاد جهانی به توسعه عمرانی و زیرساختی یک فرصت بین‌المللی است و برای ایران که از سرمایه‌های انسانی و فنی قابل توجهی در این زمینه برخوردار است، فرصتی مغتنم به حساب می‌آید تا با تدبیر و مدیریت، میزان بهره‌مندی خود را از فرصت‌های بین‌المللی افزایش دهد. این تدبیر را می توان در دیپلماسی اقتصادی دید به این معنی که دیپلماسی در این زمان باید وارد عمل شده و توان و فناوری ایرانی را که یکی از نمونه های آن در حوزه فنی و مهندسی در این پروژه در سریلانکا خود را نشان داد، نقد کند و بتواند برای پروژه های جدیدتر در کشورهای دیگر نیز به نوعی بازار بیابد و شرایط را تسهیل کند . همان طور که پیروزی های میدان نظامی را میدان دیپلماسی باید به امتیاز برای کشور تبدیل کرده و آورده سازی کند ، موفقیت های فناوری و به ویژه چنین پروژه های شاخص و پیچیده ای را نیز باید در عرصه دیپلماسی به آورده تبدیل کرد و آورده این عرصه، گرفتن پروژه های جدیدتر با ارزش مالی بیشتر است . اگرچه فضای سیاسی ضد ایران از سوی کشورهای غربی کار را سخت کرده اما هنوز کشورهای در حال توسعه و بعضا مستقل زیادی در دنیا هستند که هم نیاز به چنین فناوری های دارند و هم می توانند در برابر آمریکا به منافع خود بپردازند و با ایران وارد کارهای مشترک فنی و مهندسی شوند . پروژه سریلانکا یک نمونه کار عالی برای این کار است و به نوعی پیشران دیپلماسی اقتصادی ما با سایر کشورهای نیازمند به این فناوری ها خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/868078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شود

بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم ملی فوتسال بانوان مشخص شدند

ضربه احتمالی لورکوزن به برنامه‌‌های اروپایی بارسلونا

انتقاد تند روزنامه قطری از سرمربی بومی السد

شاهکار گوینده ورزشگاه به روایت خودش!

تاریخچه بازی‌های ذوب‌آهن و استقلال در لیگ برتر

دلیل ناچو برای خودداری از تمدید قراردادش با رئال مادرید

گواردیولا: هنوز هم عاشق بایرن مونیخ هستم!

رجب‌زاده: 3 امتیاز بازی با استقلال ملاثانی حق ماست

فریبا: استقلال تا پایان لیگ 2 بازی خطرناک دیگر دارد

مصدومیت هافبک تراکتور جدی نیست

فرمانده نیروی هوافضای سپاه: عملیات «وعده صادق» نکات پنهان زیادی دارد

آغاز اختلافات «پری» و «سوگند»

خاطرات سیاوش چراغی‌پور از هم‌بازی شدن با پارسا پیروزفر و هوتن شکیبا

رشیدپور همچنان دنبال جا برای انتشار «ساعت صفر» است

ترکیب طبیعت و صدای ویالون قطعا تماشایی است

گرفتار شدن 3 خودرو در گل و لای اتوبان شهید خرازی

اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد

در کار جهان هنوز استاد نیم

بازی هم‌زمان قدرت هسته‌ای منطقه با تهران و ریاض

رئال چطور امروز قهرمان لالیگا می‌شود؟

اخراج سرمربی و کادر فنی تیم بسکتبال لیکرز

جرارد معترض است!

اولین فینالیست ایرانی در آسیا بعد از فغانی!

پوچتینو: دیگر خسته شده‌ام

خبری از علی کریمی و حسینی نیست

اشتباه لفظی ژاوی؛ جای لواندوفسکی امن است

زمان تغییرات پرسپولیس مشخص شد

احضار 2 مدیر پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی

صدا و سیما ادعای هک شبکه خبر2 را رد کرد

انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان

خنثی‌سازی عملیات «موساد» سریال تلویزیونی شد

جعفر دهقان: سلبریتی یعنی پیشکسوتی مثل علی نصیریان

طلای جهانی پس رفت

عیدی: حیف شد 3 امتیاز از دستمان رفت

رقیب خسرو حیدری در 38 سالگی مثل 20 ساله‌ها

غیبت مدافع پرسپولیسی مقابل تیم اوسمار قطعی شد

خبر خوش برای بازیکنان نساجی قبل از بازی با پرسپولیس

آلکنو سرمربی تیم والیبال زنیت شد

درخواست مازندران برای اضافه شدن 3 کشتی‌گیر به اردو

چهره‌ها/ عکس شاد و خندان المیرا شریفی مقدم در اینستاگرام

ژست‌های هنری علیرضا بیرانوند در فیلم مدلینگ جدیدش!

شنونده آهنگ «خزون» از شهاب مظفری باشید

سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟

راز تکامل پستانداران برای پرواز فاش شد!

جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی

کوبیاک در چین ماندنی شد

داستان عجیب بازیکن مورد علاقه استقلال

کار سخت مهاجمان پرسپولیس برابر «پولی»

ادعای سعیدی: همه ارگان‌ها حامی پرسپولیس هستند