راه ترقی

آخرين مطالب

پنجره بن سلمان رو به بسته شدن است؟ نوشتارها

پنجره بن سلمان رو به بسته شدن است؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
طی هفته‌های اخیر، ترامپ با تعدادی از رهبران خارجی دیدار کرده و علی‌رغم اینکه برخی در داخل دولت بایدن معتقدند که بن سلمان ترامپ را در کاخ سفید ترجیح می‌دهد، هیچ نشانه‌ای از تأثیر منفی رویارویی مجدد ترامپ و بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری بر مذاکرات جاری وجود ندارد.
 لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه کارولینای جنوبی در اواخر ماه گذشته در سفری به عربستان سعودی با محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور دیدار کرد. در این دیدار آن دو تصمیم گرفتند که با دونالد ترامپ تماس بگیرند.
قفلی که به دست گراهام باز می‌شود؟
به نوشته سی‌ان‌ان، هدف از سفر گراهام گفت‌وگو در مورد توافق عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل بود که بیش از یک سال است دولت بایدن برای رسیدن به آن تلاش می‌کند. سعودی‌ها و اسرائیلی‌ها رقبای دیرینه هم محسوب می‌شوند، اما معدلات اخیر منطقه، آن‌ها را به هم نزدیک‌تر کرده است.
اکنون جو بایدن و تیمش فرصت غیرمنتظره‌ای برای همکاری با لیندسی گراهام یافتند. گراهام به دولت بایدن پیشنهاد داده که می‌تواند حمایت جمهوری‌خواهان از توافقی بزرگ شامل پیمان دفاعی آمریکا و عربستان و گام‌هایی به سوی راه‌حل به اصطلاح دو کشوری برای فلسطین را جلب کند.
گراهام همچنین نقشی کلیدی در گفتگوهای دیپلماتیک واشنگتن با بن سلمان پیدا کرده و گفته که تیم بایدن را در جریان مذاکرات خود با ولیعهد قرار می‌دهد.
دو منبع آگاه به سی‌ان‌ان گفتند که در دیدار ماه گذشته گراهام و بن سلمان، آن‌ها همراه هم به مدت تقریباً پنج دقیقه با ترامپ صحبت کردند. این گفتگو دوستانه بود و بیشتر شامل خوش‌وبش و گفتگویی غیررسمی در مورد انتخابات آمریکا می‌شد. یکی از منابع افزود که ترامپ به محبوبیت خود در نظرسنجی‌ها اشاره کرد؛ اما هر دو منبع گفتند که حتی یک بار هم معاهده عادی‌سازی مطرح نشد.
این تماس تلفنی گویای این است که چگونه ترامپ بر توافقی سایه افکنده که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی همگی آن را برای دستیابی به نظم جدید در خاورمیانه حیاتی می‌دانند. افرادی که با این موضوع آشنایی دارند می‌گویند در حالی که رئیس‌جمهور سابق از مذاکرات آگاه بوده، اما درگیر آن نشده است.
مذاکرات جاری دنباله تلاش‌هایی است که در دولت ترامپ برای عادی‌سازی روابط بین جهان عرب و اسرائیل صورت گرفت و نهایتاً به توافقات ابراهیم منجر شد. طی این پیمان، بحرین و امارات متحده عربی اسرائیل را به رسمیت شناختند.
افشای جزئیات جدید توافق بایدن و بن سلمان
هرگونه معاهده با آمریکا باید به تصویب سنا برسد و برخی از افراد دخیل در مذاکرات جاری نگرانند همانطور که ترامپ در اوایل امسال از جمهوری‌خواهان کنگره خواست از لایحه دوحزبی اصلاح قوانین مهاجرتی حمایت نکنند، شاید تلاش کند هر توافقی در راستای عادی‌سازی روابط سعودی-اسرائیلی توسط بایدن را به هم بزند.
افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند در حالی که رئیس‌جمهور سابق معتقد است در صورت بازگشت به کاخ سفید می‌تواند برای توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند، اما او به دنبال سنگ‌اندازی یا بر هم زدن توافقی که توسط دولت بایدن به دست می‌آید، نیست.
یک منبع نزدیک به رئیس‌جمهور سابق با اشاره به اینکه ترامپ باید بر مسئله تورم، اقتصاد و جرم و جنایت متمرکز باشد، گفت: «این توافق احتمالی جزء اولویت‌های او نیست و توصیه نمی‌کنم که در این مورد صحبت کند».
یکی دیگر از افراد نزدیک به ترامپ نیز خاطرنشان کرد که رئیس‌جمهور سابق و تیمش همچنین می‌دانند که هرگونه تلاش برای سنگ‌اندازی در راه مذاکرات بین دولت بایدن و رهبران خارجی، نقض قانون لوگان است.
پنجره فرصت در حال بسته‌شدن است
دو مقام آمریکایی گفتند که کاخ سفید از تماس ترامپ با بن سلمان بی‌خبر نماند، اگرچه هیچ مدرکی وجود ندارد گفتگوی آن دو بر ماه‌ها مذاکرات بین فرستادگان بایدن و همتایان سعودیشان تأثیر بگذارد.
گراهام تماس بن سلمان و ترامپ را به اطلاع مقامات دولت بایدن رساند و گفت که آن‌ها متوجه هستند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان امور نگه دارد. گراهام خاطرنشان کرد: «آن‌ها نقش من در قبال ترامپ را درک می‌کنند».
به گفته این دو مقام آمریکایی، طی هفته‌های اخیر، ترامپ با تعدادی از رهبران خارجی دیدار کرده و علی‌رغم اینکه برخی در داخل دولت بایدن معتقدند که بن سلمان ترامپ را در کاخ سفید ترجیح می‌دهد، هیچ نشانه‌ای از تأثیر منفی رویارویی مجدد ترامپ و بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری بر مذاکرات جاری وجود ندارد.
با این حال، افراد دخیل در مذاکرات گفتند که با نزدیک‌شدن به انتخابات و آشفتگی منطقه‌ای ناشی از جنگ غزه، پنجره فرصت در حال بسته‌شدن است.
یکی از مقامات سابق دولت بایدن گفت: «زمان رو به اتمام است. اعلام چهارچوبی برای کلیت توافق در پایان دوره فعلی مجلس آمریکا عالی خواهد بود. اما این اتفاق تا پیش از انتخابات نوامبر نخواهد افتاد».
با این حال، گراهام خوش‌بین بوده و می‌گوید که بهترین مسیر رسیدن به توافق، طی چند ماه آینده و توسط دولت بایدن خواهد بود.
گراهام به سی‌ان‌ان گفت که تمام تلاشش را می‌کند تا توافق در زمان دولت بایدن امضا می‌شود؛ زیرا فکر می‌کند بایدن شانس بهتری برای جلب حمایت دموکرات‌ها در کنگره داشته باشد.
گراهام توضیح داد: «من فکر می‌کنم ترامپ می‌داند که این توافق بر پایه آن چیزی است که او در زمان ریاست‌جمهوریش انجام داد. اگر یک رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه چنین توافقی را جوش بدهد، اکثر دموکرات‌ها با آن مخالفت خواهد کرد. به نظرم بایدن می‌تواند آن‌ها را راضی کند».
همکاری عجیب بایدن دموکرات و لیندسی جمهوری‌خواه
بایدن ریاست‌جمهوری خود را با انتقاد شدید از بن سلمان به دلیل نقشش در قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار واشنگتن‌پست آغاز کرد و قول تغییر روابط آمریکا با عربستان سعودی را داد.
با این حال، فرستادگان ارشد بایدن در خاورمیانه گفتگوهای مرتب و حضور منظم در ریاض را حفظ کرده‌اند. با وجود تمام تلاش‌های بایدن برای فاصله‌گرفتن از رویکرد ترامپ نسبت به منطقه، ادامه یکی از دستاوردهای اصلی سیاست خارجی ترامپ به کانون کلیدی سیاست بایدن برای خاورمیانه تبدیل شد.
در عین حال، گراهام نه تنها با بن سلمان، بلکه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و بنی گانتز، وزیر کابینه جنگ اسرائیل روابط منحصر به فردی دارد.
به گفته چندین منبع آگاه از مذاکرات، طی بهار سال گذشته، گراهام پس از دیدارهای خود با رهبران خاورمیانه، مقامات دولت بایدن را در جریان گفتگوها قرار داد. گراهام گفت که او حداقل دو بار به طور مستقیم با بایدن در مورد توافق عادی‌سازی عربستان-اسرائیل دیدار داشته و به طور منظم، با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور و همچنین گاهی با آموس هوخشتاین، فرستاده ویژه بایدن و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا صحبت می‌کند.
تا پاییز گذشته، تیم بایدن در آستانه نهایی‌کردن توافق اسرائیل و عربستان قرار داشت؛ اما حمله 7 اکتبر حماس همه چیز را تغییر داد. از آن زمان، این توافق به بخشی اساسی سیاست بلندمدت دولت در منطقه تبدیل شده است. اما از سوی دیگر، دستیابی به آن بسیار دشوارتر شده و به گفته مقامات آمریکایی، طی چند ماه گذشته، شکل توافق با ریاض تغییر کرده است.
در حالی که همیشه موضوع فلسطین جزء مهمی از چنین توافقی بوده، اما از 7 اکتبر، ضرورت مسیری صریح برای راه‌حل به اصطلاح دو کشوری روشن‌تر شده است. همچنان سؤالاتی در مورد خواسته‌های عربستان برای فلسطینیان وجود دارد، اما منابع می‌گویند که سعودی‌ها نه تنها خواستار تعهد آمریکا و اسرائیل به تشکیل کشور فلسطین، بلکه مسیری روشن برای تحقق آن هستند. با این حال، این موضوع همچنان یکی از اختلافات اساسی به شمار می‌رود.
ریاض همچنین خواهان امضای پیمان دفاعی بزرگی با ایالات متحده است که طبق آن، تضمین امنیتی قابل توجهی برای پادشاهی فراهم خواهد شد. توافقات امنیتی سطوح مختلفی دارند که مهم‌ترین آن‌ها شبیه به توافق دفاع متقابل در ماده 5 معاهده ناتو است.
علاوه بر این، تمایل شدیدی برای گنجاندن کمک آمریکا در توسعه برنامه انرژی هسته‌ای غیرنظامی عربستان در این توافق است.
سخنگوی سفارت عربستان در آمریکا گفت که موضع کشورش این است که برقراری روابط با اسرائیل منوط به پایان‌دادن به جنگ غزه، به رسمیت شناختن کشور فلسطین و ایجاد مسیری قطعی و غیرقابل برگشت به سوی راه حل به اصطلاح دو دولتی و تأسیس کشور فلسطین است.
او در خصوص جدول زمانی گفت که پادشاهی برای دستیابی به این اهداف در اسرع، وقت تلاش می‌کند.
کارهای زیادی وجود دارند که باید در مدت‌زمان کمی انجام بگیرند؛ اما از نظر گراهام، ممکن است هرگز فرصت دیگری برای نهایی‌کردن چنین توافق گسترده‌ای وجود نداشته باشد.
گراهام گفت: «این لحظه‌ای تاریخی است و من هر کاری که می‌توانم انجام می‌دهم تا این معامله انجام شود؛ زیرا [به ادعی او] ایران را در محدودیت قرار داده، به فلسطینیان کمی امید داده و خاورمیانه را در مسیر درستی قرار می‌دهد. اکنون لحظه آن فرار رسیده و شرایط مهیاست. اعتبار این توافق به بایدن می‌رسد. ترامپ هم اعتبار خواهد گرفت».

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/868898/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت‌الله صدیقی: حج ایجاد تشکل بیرونی امت اسلامی و محور آن مسأله برائت است

معاون رئیسی: دولت لایحه تشکیل وزارت بازرگانی را از مجلس جدید پیگیری می‌کند

دریادار سیاری درخصوص نابودی اسرائیل: دیر و زود می‌شود ولی سوخت و سوز ندارد

منوچهر هادی با یک پست متفاوت روز دختر را تبریک گفت

رونمایی از پوستر تک پرسوناژ «مست عشق»

«قلهک» از چهارشنبه در سینماهای سراسر کشور

وزیر ارتباطات: لایحه حفاظت از داده‌های شخصی فضای مجازی روی میز نمایندگان مجلس است

تشخیص زودهنگام آب‌سیاه با کمک یک لنز هوشمند

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

سورپرایز اکتبر ایران برای بایدن

تماس رئیس جمهور فرانسه با رئال مادرید درباره امباپه

جای خالی یک بازیکن در نبرد شگفتی‌سازها

احتمال تکرار سرنوشت محرم برای مورایس

باشگاه پرسپولیس منتظر ورود ناظرمالی بانکی

سکوهای فولادی مقابل استقلال خالی نمی‌ماند

متولدین 21 اردیبهشت ماه سال 1385 و قبل از آن می توانند رای دهند

اطلاعیه ستاد انتخابات: مشخصات نامزدان انتخاباتی کامل ثبت شود

قالیباف: مشارکت در انتخابات نزدیک‌ترین پنجره برای رسیدن به تحول و تغییر است

منتخب مجلس دوازدهم: احساس می‌کنم ایران به بمب هسته‌ای دست پیدا کرده است

حضور رئیس قوه قضاییه در نماز جمعه مشهد

رئیس سازمان انرژی اتمی: طرف‌های مقابل در برجام تنها نمایش لغو تحریم‌ها را داشتند

دور دوم انتخابات مجلس؛ ملاک اصلی جهت تشخیص واجدین شرایط اخذ رأی اعلام شد

آیت الله نوری همدانی خطاب به رئیس جمهور: هر کجا قدم می‌گذارید مردم‌ از گرانی و سختی زندگی می‌گویند

چهره‌ها/ قابی ویژه از نیلوفر شهیدی در کنار شوهر و دخترخوانده‌اش

آهنگ شاد و دخترانه «دختر بابا» کاری شنیدنی از حبیب

پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روزهای آینده؛ الان خودرو بخریم یا نخریم؟

پرسپولیس قهرمان می‌شود

گلهای انفرادی و فوق العاده لالیگا از 2015 تا 2024

کلیپ جالب بارسلونا به بهانه تمدید قرارداد با پائو کوبارسی

تمرینات تاتنهام پیش از رویارویی با برنلی

یوسفی: علیاری بهترین بازیکن زمین بود نه خارجی‌های استقلال

شاهین بال در آورد

ورمزیار: آرامش کادر فنی رمز قهرمانی استقلال است

تیم ترامپولین ایران به هنگ‌کنگ رسید

چین میزبان مسابقات انتخابی لیگ ملت‌های والیبال

سوتی دروازه‌بان رم زهردارتر از اشتباه نویر مقابل رئال

سید حسن خمینی رای خود را ثبت کرد

اظهارات معاون رئیسی پس از رای دادن درخصوص مشارکت در انتخابات

اثر انگشت رای دهندگان برای رای دادن الزامی نیست

مخبر: برگزاری سالم و امن انتخابات افتخار دولت رئیسی است

ملاک اصلی جهت تشخیص واجدین شرایط اخذ رأی اعلام شد

عاشقانه‌های دختر و پسر محسن تنابنده دل همه را برد

بازخوانی آهنگ معروف معین توسط یک نظافتچی

سازمان مدیریت بحران: زلزله تهران در هر سطحی باشد یک حادثه ملی است

جزییات ارایه خدمات درمانی به حجاج توسط هلال احمر

عکس تلسکوپ بازنشسته ناسا از سیاه‌چاله قلب کهکشان آندرومدا

کتاب‌هایی که رئیس مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران برای خرید پیشنهاد داد

غیرمنتظره‌ترین مسافر والیبال ایران به لیگ ملت‌ها

دلیل تعویض سردار آزمون مقابل لورکوزن مشخص شد

هولگر رون: آماده کسب یک عنوان مهم هستم