يکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴
اجتماعی

پیش‌بینی بورسِ فردا «دوشنبه»؛ خروج سرمایه از بازار سهام ادامه می‌یابد؟

پیش‌بینی بورسِ فردا «دوشنبه»؛ خروج سرمایه از بازار سهام ادامه می‌یابد؟
راه ترقی - تجارت نیوز / بورس تهران در پایان معاملات یکشنبه با افت شاخص‌ها و خروج سنگین نقدینگی حقیقی، بار دیگر نشانه‌های ضعف تقاضا را بروز داد. در شرایطی که بازارهای امن ...
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تجارت نیوز / بورس تهران در پایان معاملات یکشنبه با افت شاخص‌ها و خروج سنگین نقدینگی حقیقی، بار دیگر نشانه‌های ضعف تقاضا را بروز داد.
در شرایطی که بازارهای امن در حال جذب سرمایه‌ هستند و ریسک‌های سیاسی همچنان بالا ارزیابی می‌شوند، چشم‌انداز معاملات دوشنبه نیز کم‌رمق و متمایل به نزول برآورد می‌شود.
بازار
معاملات بورس یکشنبه در فضایی رکودی اما با اندکی بهبود در حجم و ارزش دادوستدها دنبال شد؛ بهبودی که نتوانست تصویر کلی بازار را تغییر دهد. همچنان فشار عرضه بر تقاضا برتری داشت و سرخپوشی 78 درصد از نمادها، نشان داد که جریان غالب معاملات در اختیار فروشندگان است.
برتری عرضه در صف‌ها نیز مشهود بود؛ ارزش صف‌های فروش پنج خط اول حدود 1.5 همت ثبت شد، در حالی که صف‌های خرید کمی بیش از 900 میلیارد تومان بود. این نبود توازن نشان می‌دهد، تمایل به خروج نقدینگی همچنان بیشتر از ورود سرمایه جدید است و فضای احتیاط بر رفتار معامله‌گران سایه انداخته است.
در پایان معاملات، شاخص کل با افت 85 هزار و 138 واحدی در سطح سه میلیون و 618 هزار و 482 واحد ایستاد و شاخص هم‌وزن نیز با کاهش 17 هزار و 67 واحدی به 941 هزار و 691 واحد رسید. اگرچه حجم معاملات خرد به 28.4 میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات به 10 هزار و 151 میلیارد تومان رسید، اما این ارقام هنوز فاصله قابل توجهی با سطحی دارد که بتوان آن را نشانه رونق دانست.
مهم‌ترین سیگنال بازار، خروج دو هزار و 782 میلیارد تومان پول حقیقی بود؛ رقمی که تداوم روند فرار سرمایه از سهام را تایید می‌کند. همزمان، ورود نسبی نقدینگی به صندوق‌های طلا نیز نشان داد ترجیح سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های امن‌تر متمایل شده است.
پیش ‌بینی بورس فردا دوشنبه 4 اسفند 1404
ترکیب متغیرهای بیرونی همچنان به ضرر بازار سهام است. ضعف فضای دیپلماسی و نبود سیگنال‌های مثبت، باعث شده است، از روزهای پایانی هفته گذشته طلا و دلار در مسیر صعودی قرار بگیرند و همزمان قیمت نفت نیز روند افزایشی داشته باشد؛ مجموعه‌ای از نشانه‌ها که به طور معمول بیانگر افزایش ریسک‌های ژئوپولیتیک است.
رفتار سرمایه‌گذاران در معاملات یکشنبه نیز این برداشت را تقویت کرد؛ حرکت بخش بزرگی از نقدینگی به سمت صندوق‌های طلای بورسی و دارایی‌های کم‌ریسک نشان می‌دهد، سطح احتیاط بالا مانده و بازار هنوز آماده پذیرش ریسک جدید نیست. در چنین شرایطی، شکل‌گیری یک موج تقاضای پایدار دشوار به نظر می‌رسد.
بر این اساس، سناریوی غالب برای معاملات دوشنبه بازاری کم‌جان و متمایل به نزول است؛ بازاری که احتمالا در بیشتر نمادها با فشار عرضه مواجه خواهد بود. البته مسیر نهایی همچنان به جریان اخبار وابسته است و هرگونه سیگنال مثبت از مذاکرات می‌تواند شدت عرضه را کاهش دهد یا حتی تعادل نسبی ایجاد کند.
با این حال در وضعیت فعلی، کفه ریسک‌ها سنگین‌تر از عوامل حمایتی است و همین موضوع باعث می‌شود چشم‌انداز کوتاه‌مدت بازار همچنان نوسانی و وابسته به خبر باقی بماند؛ بازاری که فعلا بیش از هر زمان دیگری با تردید معامله می‌شود و نشانه روشنی از بازگشت روند صعودی در آن دیده نمی‌شود.


نظرات شما