پنجشنبه ۵ شهريور ۱۴۰۵
اقتصاد

پول‌های خرد مردم به کمک صنعت برق می‌آیند؟ | آخرین خبر

پول‌های خرد مردم به کمک صنعت برق می‌آیند؟ | آخرین خبر
راه ترقی - ایسنا/ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به کسری بیش از ۱۵ هزار مگاواتی برق در کشور، بر ضرورت هدایت نقدینگی‌های خرد جامعه به سمت احداث نیروگاه‌های ...
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به کسری بیش از ۱۵ هزار مگاواتی برق در کشور، بر ضرورت هدایت نقدینگی‌های خرد جامعه به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی و حرارتی تأکید کرد و گفت: ایجاد بازار تضمین‌شده برای تولید برق می‌تواند ضمن ایجاد سودآوری برای سرمایه‌گذاران، به کاهش ناترازی برق و استمرار فعالیت صنایع کمک کند.
آرش نجفی با اشاره به افتتاح یک صندوق سرمایه‌گذاری پروژه نیروگاه‌های خورشیدی و اینکه ظرفیت جدیدی برای جامعه مخاطبان حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر تبیین و معرفی شد که با همکاری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق بازرگانی، بورس انرژی و صندوق توسعه ملی، می‌تواند سرمایه‌های خرد جامعه را به‌صورت هدفمند به سمت احداث و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی هدایت کند گفت: این سازوکار می‌تواند زمینه مشارکت گسترده‌تر مردم در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را فراهم کرده و منابع مالی خرد را به سمت پروژه‌های مولد و زیرساختی در حوزه انرژی هدایت کند.
وی ادامه داد: باید این تفکر و سازوکار را به‌گونه‌ای گسترش دهیم که بخش قابل‌توجهی از نقدینگی‌های خرد جامعه که در شرایط فعلی و با توجه به نرخ تورم، امکان عملیاتی شدن مؤثر در بخش‌های مختلف اقتصاد را ندارند، به سمت سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین احداث یا احیای نیروگاه‌های حرارتی هدایت شوند.
نجفی با بیان اینکه چنین رویکردی می‌تواند به احیای صنایع کشور نیز کمک کند، گفت: در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار مگاوات کسری برق داریم و این وضعیت به یکی از موانع جدی استمرار تولید در صنایع تبدیل شده است. بنابراین ایجاد یک ساختار سرمایه‌گذاری و بازار تضمین‌شده برای تولید برق، می‌تواند هم برای سرمایه‌گذار جذاب باشد و هم به حل بخشی از مسئله ناترازی برق کمک کند.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران افزود: این روش از یک سو می‌تواند برای سرمایه‌های خرد جامعه انتفاع و سودآوری ایجاد کند و از سوی دیگر، منابع مالی را به سمت پروژه‌هایی هدایت کند که اثر مستقیم بر اقتصاد کشور دارند.
وی تأکید کرد: توسعه نیروگاه‌های جدید و افزایش ظرفیت تولید برق می‌تواند به استمرار فعالیت صنایع کمک کند؛ چراکه بخش قابل‌توجهی از مشکلات و نوسانات تولید در صنایع کشور ناشی از ناترازی برق است.
نجفی در پایان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با هدایت سرمایه‌های خرد، ظرفیت تولید برق را افزایش دهیم و استمرار تولید را در کشور تضمین کنیم، می‌توان زمینه شکل‌گیری یک حیات مؤثر و موفق‌تر برای اقتصاد و صنعت کشور را فراهم کرد.


نظرات شما